MENÜ

Button: “ Lewis en hızlı pilotlardan birisi”

Mclaren pilotu Jenson Button, Lewis Hamilton'un Formula 1 tarihinin en hızlı pilotlarından biri olduğunu ve eski takım arkadaşının bu sezon ortaya koyduğu zihinsel performanstan etkilendiğini söyledi.

Button:  “ Lewis en hızlı pilotlardan birisi”

Button ve Hamilton 2010 ve 2012 yılları arasında Mclaren için mücadele ettiler ve bu süre zarfında her iki pilot toplam 18 galibiyet elde etti.

Eski dünya şampiyonu iki pilot, Mclaren’de yarıştıkları dönemde, her ne kadar başarılı sezonlar geçirseler de, bazı yarışlarda yaşadıkları olaylar uzun süre tartışma konusu oldu.

Bu olayların en çok konuşulanı 2011 yılında Kanada GP’sinde meydana geldi. Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen yarışta Hamilton, takım arkadaşını geçmeye çalışırken, Button sert bir savunma yaparak, start düzlüğünde Hamilton’u pit duvarına sıkıştırdı. Aracı hasar alan Hamilton yarış dışı kaldı.

Jenson Button yaşanan olaylara rağmen, vatandaşı Hamilton’un kendisine oldukça saygılı ve tutarlı davrandığını belirtti.

"Hamilton, oldukça hızlı bir pilot. Sahip olduğu doğal yetenekler, muhtemelen birçok pilota göre daha iyidir. Her pilotun doğal yeteneği vardır. Önemli olan bu yeteneği geliştirmektir. Pilot ve ekibin ortak çalışmaları sonucunda yeteneğin üzerine yeni bir yapı inşa etmiş olursunuz."

"Lewis oldukça iyi bir pilot. Takım arkadaşı olduğumuz zamanlarda bazen tartışmalı dönemler geçirdik ancak birçok eğlenceli sürüşlerde gerçekleştirdik."

Mercedes pilotları bu sezon oldukça zor bir dönem geçiriyor. Aracın performansı gayet iyi fakat pilotların bazı yarışlarda ve sıralamalarda yaptığı hatalar, sezon başından bu yana sorgulanan en çok durum haline geldi.
Jenson Button, eski takım arkadaşının bu sezon yaşadığı şanssızlıklara rağmen, kendisinin oldukça olgun bir davranış sergilediğini düşünüyor.

"Bu sezon birçok şanssızlık yaşadı fakat halen takım olarak iyi durumdalar. Lewis oldukça rahat görünüyor. Sıralamalarda yaşadığı arızalar, yarışlarda daha fazla performans ortaya koymasını gerektirdi. Tüm olanlara rağmen kendine olan güveni üst düzeyde. Sorunların üstesinden gelebiliyor."

"Dünya Şampiyonluğu mücadelesi için ayakta alkışlanacak bir performans sergiliyor ve bence Lewis bunu başarabilir."

Haberin Devamı
YORUM YAZ