MENÜ

Button: GP2 araçları F1'le boy ölçüşebilir

Jenson Button, bazı pistlerde GP2 araçlarının tur zamanlarının F1 araçlarına çok yakın olabileceği uyarısını yaparak Formula 1'in kısa sürede yeniden eski hızına kavuşması gerektiğini söyledi.

Button: GP2 araçları F1'le boy ölçüşebilir

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Jerez testlerinde, geçen yıl aynı pistte sezon öncesi testi yapan GP2 araçlarından daha hızlı tur zamanı elde eden yalnızca üç pilot olmuştu. Koşullar ve takımların dayanıklılığa yoğunlaşmış olması bir kenara bırakıldığında, en hızlı zamanı elde eden Magnussen'in zamanının geçen sezonki en iyi GP2 aracı derecesinin 0.724s önünde, en iyi F1 aracı tur zamanının ise 4.397s gerisinde olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Konuyla iligli konuşan Button, "GP2 araçları bazı pistlerde çok daha yakın olacaklar. Yüksek hızlı pistlerde çok daha olmasa da daha hızlı olacağız fakat öte yandan bu daha ilk test. Yeni kurallarla arabaların downforce seviyeleri düşerken, takımlar yeni V6 motorlardan maksimum performans arayışlarını sürdürüyorlar. Yeni kurallara göre araba ağırlaştı ve yeni Pirelli'lerin de daha yavaş oldu. Orta sert hamurun geçen yılkine oranla yarım saniye daha yavaş olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca arabalar da 1.2s kadar kaybettirecek kadar ağırlaştı. Sadece bu iki değişiklik bile 1.6 ila 1.8s arasında yavaşlama getiriyor." dedi.

Öte yandan Button, sezon ilerledikçe takımların aerodinamik gelişmeyle kaybedilen tur zamanlarının büyük bölümünü geri alacağından emin:

Haberin Devamı

"Geçen sezon sonunda yaşanan kural değişiklikleri gerçekten çok büyük fakat sezon başladığında tüm takımlar çok daha hızlı olacak. Sezon sonuna geldiğimizde 2013 zamanlarından yalnızca birkaç saniye daha yavaş olacağımızı düşünüyorum."

turkiyef1

YORUM YAZ