MENÜ

Bursasporlular'a müjde

Bursa, Yandex'in Haritalar servisine eklenen 360 derecelik, yüksek çözünürlüklü görüntüleri sayesinde artık sanal ortamda da gezilebilecek.

Bursasporlular'a müjde

Bursa Panoramaları Lansmanı’na katılan Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, geçen yılın ilk çeyreğinden, içerisinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğine kadar olan bir yıllık süreçte tekil kullanıcı ve arama sayısının artarak çoğaldığına dikkat çekerek, "Bu süre zarfında tekil kullanıcı sayımız tam yüzde 248 büyüdü. Arama sayımızdaki fark da yine oldukça çarpıcı tam yüzde 600 artış yakalanmış durumda" dedi. Yalçındağ, ayrıca kısa zaman içinde şampiyonluk yaşamış Bursaspor için de browser hizmeti verileceğini kaydetti.

Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, Bursa Panoramaları lansmanını Bursa Hilton Otel'de gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'nin ardından Bursa'da gerçekleştirilen lansmana, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe ve merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ile belediye başkanları ve gazeteciler katıldı.
Toplantıda konuşan Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex Türkiye'de insanların gündelik hayatlarında ihtiyaç olabilecek bilgileri internette bulabilmelerini sağlayan güçlü bir arama motoru olduğunu söyledi. Yandex'in 1.5 yıl önce Türkiye internet dünyasına taze bir soluk getirdiğini ifade eden Yalçındağ, şöyle devam etti: Gerek arama motorumuz, gerek Yandex haritalar, Yandex.mail gibi popüler servislerimiz, gerekse 2012 sonbaharında kullanıma sunduğumuz son teknoloji ürünü internet tarayıcımız Yandex.browser ile kısa sürede Türkiye'de sevilen ve tercih edilen bir marka olmayı başardık. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye çapında bilinirliğimiz yüzde 85'in üzerinde ve 2013 yılı birinci çeyreğinde, Yandex aylık olarak Türkiye'deki İnternet kullanıcılarının yüzde 31'inin kullandığı bir marka haline geldi. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinden, içerisinde bulunduğumuz yılın ilk çeyreğine kadar olan bir yıllık süreçte tekil kullanıcı ve arama sayılarımız da katlanarak çoğaldı. Bu süre zarfında tekil kullanıcı sayımız tam yüzde 248 büyüdü. Arama sayımızdaki fark da yine oldukça çarpıcı tam yüzde 600 artış yakalanmış durumda.

Yalçındağ, bu istikrarlı büyümenin arkasında, Türkiye'de bir ilk olan inovatif ürün ve servislerin yanı sıra, yerelleşmeye verdikleri önem ve kullanıcılarına yakın bir duruşu tercih eden bir şirket olmaları gibi faktörlerin bulunduğunun altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye'deki internet kullanıcılarının ihtiyaçlarını, alışkanlıklarını, beklentilerini her zaman göz önünde bulundurarak, daha güzel bir internet deneyimi yaşamalarını sağlayacak ve hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler sunmaya odaklandık. Türkçe düşünüp anlayan ve konuşan Yandex, yerli ekibi ve yerellik anlayışıyla, tamamen Türkiyeli bir şirket olarak hareket etmeyi ilke edinmiş durumda. Dünya çapında teknolojik inovasyonlara imza atan kurum ve kuruluşlara, var olan tüm teknolojik altyapısıyla destek olma misyonuyla hareket eden Yandex, Türkiye'de yetenekli gençlere, bilim ve teknolojiye yatırım yapan ve inovasyona imkan sağlayan tüm kurumlara ve girişimcilere destek olmak hedefinde. Böylece, Türkiye'de hizmet veren ve yerel bir şirket olma mantığıyla yaşayan Yandex, Türkiye'nin gelecek vizyonuna ve yarınlarına da yatırım yapmayı kendine uzun vadeli bir görev biliyor.

'Hayat kolaylaştıran servisler'

Hayatı kolaylaştıran servisleri ulaştırmak üzere kollarını sıvadıklarını söyleyen Yalçındağ, "Ülke çapında tanınırlık ve bilinirliğimizi üst seviyelere çıkardığımız bu dönemde, daha da yerel adımlar atmak, şehirler özelinde projeler tasarlamak ve Türkiye'nin dört bir yanındaki, her seviyeden internet kullanıcısına hayat kolaylaştıran servislerimizi ulaştırmak üzere kollarımızı sıvamış bulunuyoruz. Bugün, şehirler özelinde hayata geçirdiğimiz ve her defasında büyük ilgi ve sevgiyle karşılanan bir servisimiz, yani panoramalarımız sebebiyle burada bulunuyoruz. Geride bıraktığımız 1.5 yıl içerisinde İstanbul, İzmir, Ankara ve geçtiğimiz haftalarda ise Kocaeli illerimiz için hayata geçirdiğimiz panorama servisimiz ile hem bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt olduk, hem de bu şehirlerimizin kültür ve turizm endüstrisine de katkıda bulunduk" diye konuştu.

'Bursaspor ile ilgili her şey görülecebilecek'

Bursa'nın büyümesini ve gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Yalçındağ, sanayinin yanı sıra turizm alanında da büyük hedefleri olan ve 2023'te 5 milyona varacağı tahmin edilen nüfusuyla Türkiye'nin ilk 3 şehri arasına girmeyi hedeflemiş olan Bursa'da bundan sonra tüm güzelliklerin ve tarihi değerlerin sanal ortamda da gezilip görülebileceğini dile getirdi. Yalçındağ, gerek Bursalılar, gerek Bursa'yı sevenler, gerekse Türkiye'nin bu en güzel şehrini merak edenler için verdikleri hizmetin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bursaspor'a müjde

Yandex Türkiye Pazarlama Müdürü Çağdaş Önen ise Bursa panoramalarıyla ilgili katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Toplantıda kurulan bilgisayarlarla Bursa panoramaları uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e çalışma sistemin çalışmasını gösteren Yalçındağ, Bursasporlulara da müjde verdi. Yalçındağ, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra, kısa zaman içinde şampiyonluk yaşamış olan Bursaspor ve Trabzonspor için de browser hizmeti verileceğini kaydetti.

Bursa panoramaları

Yandex sayesinde, Bursa bugün itibarıyla internet üzerinden panoramik olarak gezilebilecek. Yandex.Haritalar’a eklenen 360 derecelik ve yüksek çözünürlüklü Bursa panoramaları sayesinde kullanıcılar, şehrin Ulucamii, Yeşil Camii veya Uludağ Milli Parkı gibi tüm mekanları, diledikleri zaman ve bilgisayar başından ayrılmadan detaylı olarak görebilecek. Mudanya ve İnegöl dahil olmak üzere, Bursa’nın cadde ve sokaklarının görüntülerinden oluşan yeni panoramalar, kullanıcılara mekanları tüm detaylarıyla görebilme, daha önce hiç gitmedikleri yerlerde kolayca yol bulma ve nereleri gezip göreceklerine önceden karar verebilme gibi imkanlar sunuyor.

170 binden fazla fotoğraf kullanılarak oluşturulan yeni serviste toplam, 1302 kilometre cadde ve sokak görüntüsünden oluşan 42 binden fazla panorama bulunuyor. Özel görüntüleme donanımlı arabalarla yapılan çekimler, Cumalıkızık ve Kültür Parkı gibi araba ile geçmenin mümkün olmadığı yerlerde, kameralar bisiklet üzerine yerleştirilerek veya elle taşınarak gerçekleştirildi.

Işıl ARSLAN - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ