MENÜ

Bursaspor, Priştine ile kardeş kulüp oldu

Kosova'nın Priştine Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri Bursa'ya gelerek, Bursaspor Kulübü ile kardeşlik protokolüne imza attılar.

Bursaspor, Priştine ile kardeş kulüp oldu

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen protokol törenine Başkan Recep Bölükbaşı, Genel Sekreter Nihat Sapan, TFF Temsilcisi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Büyükkurt, Mali Asbaşkan Kemal Kirevetözen, AR-GE Grubu başkanı Kemal Güler, F.C. Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi, Başkan Yardımcıları Ahmed Kurtolli, Afrim Muqiqi, Kulüp Müdürü Sokol Krasniqi, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Dernek ikinci Başkanı Rahmi Mane katıldı.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLACAK


Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Kosova ile Türk halkı arasındaki kardeşlik kan bağı olduğunu ve yüzyıllarca birliktelik içinde olduklarını ve spor dalında da işbirliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Bölükbaşı şunları söyledi:

"Tarihi bir olay yaşayacağız. Bursaspor tarihinde kardeşlikler olmuştur ama son dönemlerde kardeşlik protokolü imzalayacağız. Bursaspor ile Priştine Kulübü'nün kardeşliği olacak. Kardeşlik protokolünün geçmişinden bahsetmek istiyorum. Bursa'mızın güzide derneklerinden Kosova Üsküp Derneği Başkanı Sayın Recep Gündüz'ün bizleri ve Priştine yönetim kurulunu ziyaretleri çerçevesinde gelişen bir olaydır. Bizlere kardeş kulüp olma taleplerini ilettiler ve bizlerde memnuniyetle kabul ettik. Bizler de Bursa olarak Türkiye olarak Kosova'ya kesinlikle yabancı değiliz. Bizim kardeşlerimiz hatta kan bağımızda var. Bende Priştineliyim. Göçmen çocuğuyum. Priştine Kulübü yöneticileri aramızda. Bu protokol sözde değil özde olacaktır. Hem A takım hem de altyapı seviyesinden kendileri ile uzun soluklu çalışmalar yaparak birbirimize fayda sağlayacağız. Kosova'nın UEFA ve FIFA tarafından tanınması için gereken desteği her platformda vermeyi söz veriyoruz."

GENÇ NÜFUSUMUZ İLE DESTEK OLACAĞIZ

F.C. Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi ise yaptığı açıklamada Bursaspor ile kardeş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Remzi Ejupi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizleri çok güzel ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. Kosova Üsküp Derneği'ne çok teşekkür ediyorum. Türk halkı savaştan önce ve sonra bizlere olan yardımları esirgemediler. Türk Devleti sürekli bizlere destek oldu. Her zaman bize güç verdiler. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kosova'yı tanıyan ilk ülke Türkiye oldu. Şimdi spor dalında da birlik ve yardımlaşmayı yapıyoruz. Kosova nüfusu genç olan bir ülke. Yaş ortalamamız 24. Genç futbolcu sayımız çok fazla. Biz sizlere gençliğimiz ile her türlü imkanlarımız ile sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Eskiden Prekazi ve sizlerin takımlarında oynayan birçok futbolcu oldu. Çok güzel bir işbirliği bekliyoruz. Sizleri de ülkemize bekliyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Her iki ülke futbolu adına kardeşliğimiz hayırlı uğurlu olsun."

EĞİTİMCİLER HAREKETİ DERNEĞİ'NDEN ZİYARET

Bursasporlu Eğitimciler Hareketi Derneği Yönetim Kuru Üyeleri, Özlüce Tesisleri'nde Bursaspor Yönetim Kurulunu ziyaret etti. BEH Başkanı Caner Zengin, tamamen öğretmenlerden kurulu olan BEH hareketi üyeleri ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Özlüce Tesisleri'nde Yönetim Kurulunu ziyaret etmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

BEH Başkanı Caner Zengin, 2012 yılında "En uzun deplasman bir çocuğun kalbine yapılandır" cümlesiyle fikri temellerini attığı, içeriğini oluşturduğu ve eğitimcileri bir araya getirdiklerini ve Bursaspor için beraber hareket edebilecekleri projelerin olduğunu belirtti. Zengin, "Ziyaretle birlikte Genel Kurul üyeliği başvurusunda da bulunmak istedik. Genelde bu anlamlı günde öğrencilerimiz bize çiçek ve hediyeler verirler ama biz bugün takımımızdan ve sizden Fenerbahçe karşısında galibiyet hediyesi istiyoruz" dedi.

Başkan Recep Bölükbaşı ise bu çok anlamlı bir günde eğitimci Bursasporlu öğretmenleri Özlüce Tesisleri'nde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Başkan Bölükbaşı ziyarette yaptığı konuşmada, "Hem siz hem de ülkemizdeki tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sizin güzel anlamlı bir hareketiniz var. Sizleri basından da takip ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan onur duyduk. 16 Mayıs'a kadar 16 bin üye hedefimiz vardı. Sizlerde birçok üyelik başvurusunu bizlere ilettiniz. Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyoruz. Bursaspor'a ne kadar önem verdiğinizi görüyoruz. Sizlerden gelecek olan projelere açığız. Her zaman kapımız sizlere açık. İnşallah bugün bizlerden istediğiniz hediyeyi akşama sizlere veririz. Taraftarlarımızın tezahüratıyla çok daha güzel bir futbol ile sahadan inşallah 3 puan ile ayrılacağız" dedi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ