MENÜ

Bursa'da Fair Play günü

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası karşılaşmalarından bazılarının oynandığı Bursa'da, öğrencilerin katılımıyla "FIFA Fair-Play Günü" etkinliği yapıldı.

Bursa'da Fair Play günü

Merinos Stadı’nda düzenlenen etkinlikte, FIFA Organizasyon Komitesi Üyesi ve Benin Futbol Federasyonu Başkanı Anjorin Mouchoroafou, FIFA Medya Sorumlusu Seamus Marmen ile Bursaspor ve Milli Takımın eski kaptanı Sedat Özden (Sedat 3), Bursaspor Futbol Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Mouchoroafou, burada yaptığı konuşmada, fair-play duygusunun sporculara küçük yaşlarda öğretilmesi gerektiğine işaret ederek, FIFA’nın buna büyük önem verdiğini bildirdi.

Özden ise futbola, 1963 yılında Merinos Stadı’nda başladığını söyledi.

Bursaspor’a futbolcu olarak 14 yıl hizmet ettiğini ve bu sürede 39 kez formasını giydiği Milli Takımda kaptanlığa kadar yükseldiğini dile getiren Özden, "Profesyonel futbol yaşantımda gelebileceğim en iyi yerlere kadar geldim ancak hiçbir zaman centilmenliği unutmadım. Siz de benim gibi bu sahada yetişip geleceğin futbolcuları olacaksınız. Centilmen olmayı hiçbir zaman unutmayın" dedi.

Daha sonra, "FIFA Fair-Play Sözleşmesi"ni beraber okuyan Mouchoroafou ve Özden, çocuklara bu sözleşmenin örnekleriyle forma ve şapkalar hediye etti.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ