MENÜ

Bursa Sağlam geliyor: 3-1

Tarihi boyunca Tevfik Sırrı'da galibiyet yüzü göremeyen Bursaspor şeytanın bacağını kırdı. Bunaltıcı havada oynanan maçta yenik duruma düşen Yeşil-Beyazlı takım, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bursa Sağlam geliyor: 3-1

Kariyerinde Mersin’de yenemediği rakibi ve lig tarihi boyunca atacağı 1600. golün heyecanı vardı, Bursaspor’da. Baştan aşağı yenilenmiş kadrosuyla ikinci maçına çıkan Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri, başkanlarını doğruladı, zirvenin takımı olduğunu sezon başında ispatladı. Maça hızlı başlayan taraf Mersin İdmanyurdu’ydu... 4. dakikada Nobre ile başlayan atakta Yahia’nın pasına hareketlenen Nduka, iki Bursalı arasından çıktı, Carson’ın bacak arasından topu ağlara bıraktı: 1-0. 12’de Kamanan kalenin karşısında topu auta yolladı. 14’te ise Bursaspor’un tarihi golü geldi ama ağları havalandıran Mersinli’ydi! Turgay’ın ortasına ters bir vuruş yapan Boum, eşitliği sağlarken, Bursasporlu oyunculara ‘1600. golü atan futbolcu’ unvanını bırakmadı!

Haberin Devamı

Nobre’ye yazık oldu!

47’de Bangura sahneye çıktı. İlk yarıda hayal kırıklığı yaratan, çok top kaybı yapan bu futbolcu, Vederson’un ortasına arka direkte şık vurdu ve ağları havalandırdı: 1-2. 58’de Batalla’nın arapasına hareketlenen Bangura kötü bir vuruş yaptı. 75’te Turgay zor olanı yaptı. Tagoe kafayla indirdi, Turgay kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta dikti. Bu dakikadan sonra rakip kalede etkili olan Bursaspor, risk alıp beraberlik golü için saldıran Mersin’e karşı net fırsatlar yakaladı. 81’de Erhan’ın ortasına Amoha müthiş vurdu. Carson da aynı güzellikte kurtardı. 90+4’te İnsua’nın taç atışını Tagoe ceza alanına indirdi. Turgay boş kaleye kafayla rahat bir gol attı ve skoru belirledi: 1-3. 2’de 2 yapıp, yoluna devam eden Bursaspor’da Adem ile N’Diaye’nin uyumu, bir de Mersin’de elinden geleni yapan, savunmasına yardım eden, hücuma top çıkaran Nobre’nin çabası öne çıkanlardı.

Haberin Devamı

Maçtan notlar

1600. gol Boum’dan
Mersin İdmanyurdu maçı öncesi lig tarihi boyunca 1599 gol atan Bursaspor’da 1600. golü kimin atacağı merak konusuydu. Futbolcular 3-0 kazandıkları Kayserispor maçının ardından bu konuyu sürekli kendi aralarında konuşurken, tarihi gol rakip takım oyuncusundan geldi. Mersin’in savunma oyuncusu Boum, kendi kalesine attığı golle Bursaspor’un 1600. golünü atam isim oldu.

12. adam isyan etti
29 yıllık aradan sonra Süper Lig’e ev sahipliği yapan Mersin’de taraftarlar bilet fiyatlarına tepki gösterdi. 22 TL’den satılan kale arkaları büyük bölümü dolarken, maraton tribünü 50 TL olduğu için bu bölümün yarısı boş kaldı.

Eski dostlar düşman oldu!
Daha önce Bursaspor’da oynayan Mustafa Keçeli ve İbrahim Kaş, dün Mersin formasıyla eski takımlarına karşı mücadele etti. Öte yandan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam’ın ekibinde bulunan antrenör Serkan Damla da Bursaspor forması giymişti.

Ozan İpek’e tam puan
Yeni sezonda başarılı performansıyla dikkat çeken Ozan İpek, Mersin galibiyetinde önemli rol oynadı. Kanat bindirmeleriyle hücum organizasyonlarına katkıda bulunan yıldız oyuncu, dün de Yeşil-Beyazlılar’ın en etkili isimlerinden biri olmayı başardı.

Haberin Devamı

Sedat Hardal

YORUM YAZ