MENÜ

Bursa ayaklanması!

Yeşil-Beyazlı camiada vali, başkan ve teknik heyet, federasyonun verdiği cezaya büyük tepki gösterdi. Binlerce taraftar da kente yaptıkları yürüyüşle kararı protesto etti

Bursa ayaklanması!

İptal edilen Beşiktaş maçıyla ilgili önceki gün açıklanan karar Bursaspor camiasını çileden çıkardı. Hükmen mağlubiyetin yanı sıra 6 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası verilmesi Yeşil-Beyazlılar’ı ayağa kaldırdı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, kulübün bu cezayı hiç hak etmediğini belirterek, “İbret-i alem olsun mantığı içinde verilen bir ceza. Kararın hukuk ve hakkaniyet ölçüsünde izahı mümkün değildir. Tahkim Kurulu’nun bu konuyu mutlaka düzeltileceğini düşünüyorum” dedi. Karar öncesi, “Ağır bir ceza çıkarsa olaylar büyür” diyen Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, “Bazen cezalar caydırıcı değil tetikleyici oluyor. Ben başkan olarak stadın içindeki güvenlikten ve kapıdan sorumluyum, sokaklardan değilim. Federasyon, devlete ceza kessin. Kesebiliyor mu? Bursaspor, kimliğiyle ne yapmış bu maçta? Bu, yargısız infaz. Hayret ediyorum. Bursa hakkını arar. Her şey o kadar ucuz değil” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Biz güçlü insanlarız’

Timsah’a tarihinin en iyi dönemlerini yaşatan teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise, “Cezaların hiçbirini kabul etmiyorum. Cezalandırılan sadece Bursa halkı ve Bursaspor oldu. Oturup ağlayacak değiliz. Güçlü bir takım ve insanlarız. Bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

‘Şampiyonluğumuz ağır geldi’

Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Beşiktaş maçı öncesinde çıkan olaylar nedeniyle federasyonun (TFF) verdiği cezayı sert bir dille eleştirdi. “Bu infaz değil, Bursaspor katledilmiştir” diyen Şankaya, “TFF Başkanı, ‘30 yıldır böyle bir şey görmedim’ dedi. Yaşım 75 ve ben de böyle bir karar görmedim. Bursa’nın şampiyonluğu TFF’ye ağır geldi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Timsahlar hız kesmiyor

Federasyonun verdiği cezayla sarsılan Bursa’da futbolcular hız kesmiyor. Geçen haftayı maç yapmadan kapatan Yeşil-Beyazlılar, Kasımpaşa ile oynanacak maçın hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam gözetimindeki antrenmanda sakatlıkları süren kaleci İvankov ile Sercan takımdan ayrı düz koşu yaparken, sakat Svensson da idmanda yer almayın diğer bir isimdi.

YORUM YAZ