MENÜ

Burcu Güzel: Kadın profesyonellerin aramızda olması ve oyun sektörüne ilham vermeleri mutluluk verici

Riot Games Türkiye Espor Müdürü Burcu Güzel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde FANATİK'e konuştu ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Espor dünyasının önemli isimlerinden biri olan Güzel, "Fırsat eşitliği kapsamında kadın profesyonellerin aramızda olması, sayılarının giderek artması ve farklı fikirleriyle oyun sektörüne ilham vermeleri mutluluk verici." ifadelerini kullandı.

Burcu Güzel: Kadın profesyonellerin aramızda olması ve oyun sektörüne ilham vermeleri mutluluk verici

Riot Games Türkiye Espor Müdürü Burcu Güzel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde FANATİK'e konuştu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Burcu Güzel ile gerçekleştirdiğimiz keyifli röportaj:

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun öncelikle. Espor dünyasına nasıl giriş yaptınız öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Teşekkür ederim ben de buradan bütün kadınların Dünya Kadınlar gününü kutlarım. Umarım dünyada ve ülkemizdeki kadınların yaşadığı problemler en kısa sürede son bulur. Riot Games’e 2016 senesinde Development Manager pozisyonu ile başladım. 2018 Ülker Arena’da gerçekleşen TBF’nin proje ekibinde yer alarak etkinliğin tüm koordinasyonunu üstlendim. Hem planlama hem de uygulama aşamasında esporun büyüsünü daha önce hiç olmadığı kadar çok hissettim. 2020 Mart ayından beri de ‘’Espor Müdürü’’ pozisyonunda, TCL / AL için lig, yayın, prodüksiyon yönetimi alanlarında görev yapıyorum. Bunun yanı sıra Türkiye’de Riot Games’in diğer espor dallarında EMEA bölgesi içindeki yönetici ve yürütücü ekibin içinde yer alıyorum.

Haberin Devamı

Esporda bir kadın yönetici olarak görev yapmak nasıl bir duygu?

Aslında diğer erkek egemen sektörlerde bir kadın olarak var olmaktan çok fazla farkı yok. Konu espor olunca çeşitliliğin, kapsayıcılığın, oyunun ve rekabetin ayrılmaz bir parçası ve dengeleyici bir unsuru olduğunu düşünüyorum. Kadın olarak da sahip olduğumuz olaylara farklı bakış açısı sunma ve karmaşık problemleri çözme yeteneğimiz ve direncimiz bence bu sektörü de edindiğimiz rollerle ileriye taşıma anlamında çok önemli bir unsur.

'Oyun sektörüne ilham vermeleri mutluluk verici'

Kadın sporcuların espora ilgilerini nasıl buluyorsunuz?

Dünyada her geçen gün oyunlara ve espora olan ilgi artıyor. Dolayısıyla kadınların da birer oyuncu olarak ilgisinin arttığını da görüyoruz. Fırsat eşitliği kapsamında kadın profesyonellerin aramızda olması, sayılarının giderek artması ve farklı fikirleriyle oyun sektörüne ilham vermeleri mutluluk verici.

Riot Games olarak kadınlara özel ligler neler ve ayrıca kadın sporculara nasıl imtiyazlar sağlıyorsunuz?

Riot Games ekosisteminde yer alan espor liglerinde aslında bir kadın oyuncu/erkek oyuncu ayrımı yok. Fakat esporda başından beri süregelen erkek oyuncu egemenliği yadsınamayacak ve üzerinde düşünülmesi gereken bir gerçek. Kadın oyuncuların profesyonel arenalara kazandırılması için ekstra birtakım çözümler üretmek ve onlara bu fırsatı sağlamak gerekiyor. VALORANT Game Changers turnuvası tam olarak bu amaçla tasarlanmış bir platform. VALORANT Game Changers turnuvaları ile rekabet için kapsayıcı bir ortamı teşvik etme ve kadınların VALORANT espor ekosistemine kendini göstermesine fırsat tanımayı hedefledik. Geçtiğimiz sene başlayan bu maratonda her geçen gün katılımcı takım sayısının artması, Türkiye’de de espor kulüplerinin kadın takımlarıyla bu platformun içinde yer almaları mutluluk verici.

Haberin Devamı

Son olarak buradan oyun dünyasına nasıl bir mesaj göndermek istersiniz?

Bu yıl 8 Mart’ı kutlamak için pazarlama bütçemizi ÇYDD’nin Anadolu'daki kız öğrenciler için eğitim eşitliği yaratmasına yardımcı olmak için değerlendirdik. Biz bu yıl #oyunbizim dedik. Oyun, oynamak isteyen herkesindir. Umarım değişim için tüm oyunseverler, geliştiriciler, yatırımcılar küçük de olsa samimi bir adım atabilirler.

Haberin Devamı

Mehmet Caner Kolağasıgil

YORUM YAZ