MENÜ

Burası Fenerbahçe burada huzur yok

Fenerbahçe'de sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala büyük kriz patladı, teknik direktör Ersun Yanal görevi bıraktı.

Burası Fenerbahçe burada huzur yok

Günlerdir adım adım ilerleyen kriz Başkan Aziz Yıldırım’ın duruma ‘el koymasıyla’ daha da tırmandı. Özel hayat polemiklerinin merkezindeki teknik direktör Ersun Yanal, dün beklenen istifayı açıkladı

Son şampiyonda sezonun başlamasına sayılı günler kala yepyeni bir arayış başladı. Büyük bir sürpriz olmazsa Süper Kupa maçına kadar takım İsmail Kartal’a emanet, en güçlü aday ise Aykut Kocaman

3 Temmuz sürecinden geçen, UEFA şoklarıyla sarsılan ve artık huzur isteyen Fenerbahçe taraftarı ise şaşkın. 4. yıldız için en kritik dönemde patlak veren olaya için ortak ses, “Ne gerek vardı!” şeklinde

Fenerbahçe’de sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala büyük kriz patladı, teknik direktör Ersun Yanal görevi bıraktı. Takımı şampiyonluğa taşıdıktan sonra sözleşmesi uzatılan Yanal’ın son dönemlerde üst üste özel hayatı ile gündeme gelmesi, bu gelişmeler üzerine Başkan Aziz Yıldırım’ın da takım üzerindeki otoritesinin dozunu artırması, ipleri hızlıca kopma noktasına getirdi ve Sarı-Lacivertliler’in hocası, takımı şampiyon yapıp ayrılan isimler arasına eklendi.

Sosyal medya yandı!

Bu flaş gelişme camiada şok etkisi yarattı. Kısa süre öncesine kadar şampiyonluk şarkıları söyleyip yeni dönemde de 4. yıldız ve Şampiyonlar Ligi hayali kuran Sarı-Lacivertli taraftarlar duruma çok tepkili. Sosyal medyada Başkan Aziz Yıldırım’a ciddi tepki sesleri yükseliyor.

Kritik toplantı var


Doğal olarak Fenerbahçe’de bir teknik adam borsası da açıldı. Listede hem yerli hem yabancı adaylar var. Mircea Lucescu, Löw, Aykut Kocaman, Roberto Carlos gibi isimler başı çekiyor. Bu konunun önümüzdeki günlerde yönetim kurulu toplantısında ele alınıp izlenecek yol haritasının belirleneceği bildirildi. Şu an için net olan tek şey yardımcı antrenör İsmail Kartal’ın takımı yeni hocaya kadar çalıştıracağı.

'Kovmayalım sen bırak'

Yanal, istifasını Anadolu Ajansı aracılığı ile duyururken, kulislerde dolaşan iddialardan biri de Başkan Yıldırım’ın kendisine yaptığı telkin üzerineydi. Aziz Yıldırım’ın Yanal’a, “Hizmetlerin oldu, biz seni göndermeyelim. Daha şık bir durum olsun, kendin istifa et. Gereken tazminat vs durumlarını aramızda konuşuruz. Ancak bu mevzuları ne biz ne de sen medya önünde konuşmayalım” dediği, Yanal’ın da olumlu bakıp istifasını verdiği iddia edildi. Bu arada kulüp, dün 19.15 itibariyle istifanın ellerine ulaştığını duyurdu ve Yanal’a teşekkür edip başarılar diledi.

'Samandıra'ya Yıldırım müdahale'

Teknik direktör Ersun Yanal’ın istifasının ardından Başkan Aziz Yıldırım, dün soluğu Samandıra’da aldı. Basına ve taraftara kapalı antrenman öncesinde futbolcularla görüşen Başkan’ın özetle, “Kriz yok. Bizler buradayız. İsmail Kartal’a gereken saygı ve desteği göstereceğinize inanıyorum. Burası Fenerbahçe, kimse vazgeçilmez değil, siz işinize bakın” mesajlarını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ