MENÜ

Burak Yılmaz: Gitmek için gelmedim

Fırtına’nın yıldız futbolcusu Burak Yılmaz, çok ciddi transfer teklifleri aldığını belirterek, “Teklif gelmesi durumunda gitme ihtimali her zaman vardır. Ama ben Trabzonspor’a gitmek için gelmedim” dedi

Burak Yılmaz: Gitmek için gelmedim

6 sezonun ardından krallık yaşadığı Bordo-Mavililer’e geri dönen ve attığı 14 golle takımına büyük katkı sağlayan Burak Yılmaz, çok ciddi transfer teklifleri aldığını ancak Trabzonspor’a gitmek için gelmediğini söyledi. Basında yer alan transfer tekliflerinin doğru olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, “Ben Trabzonspor’a gelmeden önce de teklifler vardı. Eğer bir oyuncuya transfer teklifi geliyorsa, bazı şeyler de kafasında netleşmemişse ayrılma ihtimali de ortaya çıkıyor. Teklifler aldığım doğru ama ayrılma gibi bir şey şu an için yok. Ancak önümüzdeki günler ne gösterir bilmiyorum. Teklif gelmesi durumunda gitme ihtimali her zaman vardır. Ama Trabzonspor’a gitmek için gelmedim” dedi.

‘Çapraz bağlarım kopabilirdi’

Sakatlığını yavaş yavaş atlattığını da belirten 32 yaşındaki futbolcu, “Sahadan dolayı zemine takıldım. Çapraz bağlarım kopabilirdi. Verilmiş sadakamız varmış ki çok şükür ucuz atlattık. Şu anda iyi durumdayım, koşulara başladım. Allah’ın izni ile ligdeki Konyaspor maçında sahada olacağım. Yetişmek için her şeyi yapıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Taraftarımız stadı doldursun’

Salı günü kupada karşılaşacakları Konyaspor maçı için de taraftarına çağrıda bulunan Burak, “Maçımız hafta için ama ben taraftarlarımızın stadı dolduracağına inanıyorum. Biz onları mutlu etmeye devam edeceğiz. Lütfen stadı doldursunlar. Turu geçmek itiyoruz. Konyaspor iyi bir takım ama biz onları elemek istiyoruz ve bunun için her şeyi yapacağız” açıklamalarında bulundu.

‘Onlar bizim gözbebeğimiz’

Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı’ya gelen herhangi bir teklifin olmadığını söyleyen Burak, “Onlar için elimden geleni yapıyorum. Onlar bizim gözbebeğimiz. Ama çok büyük oyuncu mu olacaklar, yoksa geçmişte olan genç yetenekli oyuncular gibi kaybolup gidecekler mi buna onlar karar verecek. Şu anda hem yarışıyor hem de gelişiyorlar. Kendilerini Trabzonspor’a adamış durumdalar” dedi.

‘Cenk ile gurur duyuyoruz’

Türk oyuncuların yerden yere vurulduğu dönemde Cenk’in böyle bir transfer yapması gurur verici oldu. Cenk’in gelişen bir oyuncu olduğunu biliyorum. Burada da çok önemli genç oyuncular var. Onların da önünü açacaktır. Hep beraber olursak Okay, Abdülkadir ve Yusuf’un önünü açacağımızı düşünüyorum.

‘Başakşehir, Arda ile 1 adım önde’

Türkiye’ye gelip nasıl büyük bir oyuncu olduğunu hatırlatmasını istiyorum. Oynamayan bir Arda, Barcelona’da Türk futbolunu temsil edemez. Şampiyonluk yarışında da Başakşehir’in, Arda transferiyle psikolojik olarak bazı takımların bir adım daha önüne geçtiğini düşünüyorum.

‘Fatih Terim güven katmıştır’

Galatasaraylı futbolcu Gomis’in, ‘Gol krallığında diğer oyuncular ilerliyorlar ama şampiyon olma gibi bir hedefleri var mı orası tartışılır’ sözleri üzerine ise Burak, “Gol krallığının çok önemli olmadığını ancak şampiyonun kim olduğunun belli olduğunu söyledi sanırım. Ama maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Fatih hocanın gelişi, oyunculara bir güven katmıştır. Aramızdaki puan farkının çok değil” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ