MENÜ

Burak Yılmaz: Bize yapılanlar gençlere yapılmasın

Burak Yılmaz röportajımızın 2. bölümünde milli takımı, Çin günlerini ve saha dışındaki hayatını konuştuk... Yıldız futbolcu, özellikle Ay Yıldızlılar için özel parantez açıp ekledi: “Çok iyi bir jenerasyon var. Bize davranıldığı gibi davranılmasın. En kötü günlerinde ve sonuçlarda bile sahip çıkılsın. Bu yolun sonu güzel”

Burak Yılmaz: Bize yapılanlar gençlere yapılmasın

Trabzonspor’un yıldızı, nam-ı diğer ‘Kral’ Burak Yılmaz ile yaptığımız röportajın ilk bölümünde Trabzonspor günlerine ve geleceğine dair konuları siz okurlarımızla paylaşmıştık. İlk kez konuşan golcünün röportajında şimdi çok daha farklı konular okuyacaksınız. Trabzonspor taraftarının profiline bakışı, Çin günleri, aile hayatı, video hakem teknolojisi...

‘Bu kuralla yerli yıldız çok zor’

Trabzon’da yabancılar hep bir avantajlı. Sosa ve Kucka’nın parası senin kadar konuşulmuyor. Böyle bir ayrıcalığa ne diyorsun, yerli olmak daha mı zor Trabzon’da?

Yo, zor değil. Taraftar senden formanın hakkını vermeni istiyor. Taraftar bunu hissediyor. Yerli ve yabancı arasındaki fark sadece Trabzon’da değil, Türkiye’nin yer yerinde var. Yabancı kuralıyla ilgili düşüncelerim de belli zaten bu noktada. Yabancı daha değerli. Bu kuralla Türk oyuncusunun entresan yerlere gelmesi mümkün değil. Her şeye rağmen çok yetenekli oyuncularımız var, değerli oyuncularımız var, umarım gösterirler kendilerini. Ama tabi ki önce sahaya çıkmaları gerekiyor.

Yabancılara ayrıcalık tanınması durumu var mı?

Kesinlikle kariyerleri, geçmişi tartışılmayacak oyuncular bizim takımdaki oyuncular. Performansı tartışabilirsiniz ama ismiyle kariyeriyle tartışılacak oyuncular değildir.

Burak Yılmaz: Bize yapılanlar gençlere yapılmasın


Tecrübeli oyuncu, arkadaşımız Serhat Demirtaş’ın sorularını içtenlikle cevapladı.

‘Gençlere sahip çıkılmalı’

- Milli takım?


Bence iyi yolda. Çok düzgün, işine aşık, çalışkan bir hocamız var. Ayrıca yeni arkadaşlarımız var. Güzel bir değişim var. Destek olunmalı mutlaka. Gençlerimizi ne kadar kötü oynarlarsa oynasınlar, ne kadar kötü sonuç alırlarsa alsınlar bize yapılanlar onlara yapılmamalı. Özgüvenlerini kırmamalıyız. Bu takımımız bence kısa sürede önemli mesafe alırız.

Sen kapattın mı milli takım defterini?

Ben bir şey söylemek istemiyorum. Bilmesi gereken insanlara kararımı söyledim diyeyim yeterli.

Video hakem teknolojisi (VAR) gündemde. Dünya Kupası’nda da kullanıldı. Sen de penaltı denilince ilk akla gelenlerdensin. Ne diyorsun?

VAR bana uyar. Çünkü bazı zamanlarda bana karşı bir önyargı olduğu görüşündeyim. Bu teknoloji ile bir sorunum olmaz yani.

‘Yeni statla yeni profil...’

Peki sen İstanbul’u, Çin’i, Trabzon’u görmüş bir yıldızsın. Bir inanış var; Trabzonspor’a futbolcu getirmek zordur diye. Ne dersin buna, var mı gerçeklik payı?


Ben evci bir insanım. Ancak Trabzon’u çok seviyorum. Havasını, yağmurunu, yaylasını. Kendimi çok rahat hissediyorum. Aslında bu hayattan beklentilerinizle alakalı. Eğer önceliğiniz futbol ve huzur ise Trabzon buna çok müsait bir şehir. Üstelik aşama kaybetmek için de Trabzon en uygun şehirlerden bir tanesi. Ama tabi ki yabancı oyunculara şehir ne verir, imkanlar nedir çok iyi anlatmak lazım.

Tekrar dönüşündeki seyirci gözlemin nedir? Profil, tavır değişmiş mi? Olumlu ya da olumlu anlamda.

Kesinlikle çok değişmiş. Olumlu anlamda. Çünkü bu sezon 5. bitirdik, çok çok kötü anlamda sonuçlar da aldık. Eski zamanlar olsa o stattan çıkamayacağımız sonuçlar aldık. Ancak artık daha sabırlı, futbolun içinde bu tip durumların olabildiğini görmüş bir tavırları var. Daha olgun ve anlayışlı diyebilirim.

Burak Yılmaz: Bize yapılanlar gençlere yapılmasın


Burak, tatilde kızları Nazlı ve Derin’le eğlenceli dakikalar geçiriyor.

‘Hayatımın anlamı kızlarım’

Dünya tatlısı kızların var, Allah bağışlasın. Farkındalar mı senin şöhretinin, yaptığın işin?


Yeni yeni anlamaya başlıyorlar tabi ki doğal olarak küçükler. Sadece baba gol yapıyor diye biliyorlar. Geçenlerde beraber gezerken insanlar fotoğraf çektirirken sordular, “Bana senle niye fotoğraf çektiriyorlar?” diye. Baba gol yapıyor kızım dedim. Çocuk bambaşka bir şeymiş. Onlara baktığımda, onlar güldüğünde, onlar ağladığında hissettiklerimi gol attığımda bile hissetmiyorum. Hayatımın en duygu dolu anlarını onlarla yaşıyorum.

‘Özel hayatımda sorun yok’

Biraz da özel hayat diyelim. Öncelikle eşinden ayrıldın, geçmiş olsun. Son günlerde Hande Doğandemir ile adın anıldı. Ne demek istersin?


Zaten yakın zamanda yaşadıklarımı söyledin. Şu an böyle bir şey düşünmem. Hande hanımla ortak bir arkadaşımız vardı onla ilgili bir şey konuşurken çekilmiş.

İstanbul’a geliş gidişlerin de çok konuşuluyor? Çok sık mı geliyorsun, gece hayatın var mı?

Yani boş zamanlarımda geliyorum. Bu da çok normal, kızlarım orda çünkü. Arkadaşlarımla da bir araya gelmemden daha doğal bir şey yok. Kimseden kaçmıyorum, saklanmıyorum. Yeter ki yalan yazılmasın. Yoksa zaten problem yaratacak bir şey yaşamıyorum.

‘Saat farkı ve seyahatler...’

Çin’i anlatır mısın biraz?


Çok çok zor bir yer. Ben evci bir insan olduğum için evden pek çıkmıyordum ona rağmen söylüyorum. Özellikle yemek konusunda sıkıntı yaşadım ilk zamanlar. Sonra aşçıyla o sorunu çözdüm. Çin’in en büyük problemi ise saat farkı. İletişim kurma adına inanılmaz sıkıntı yaşıyorsunuz. Ve tabi ki deplasman yolculukları. 4-5 saat gittiğimiz deplasmanlar oluyordu. Ve en küçük bir yağışta vs uçuşlar iptal oluyordu.

Burak Yılmaz: Bize yapılanlar gençlere yapılmasın


Gitmek isteyen bir arkadaşın arasa tavsiye eder misin?

Arkadaşımın ne beklediğine bağlı tabi ki bu. Maddi yönden çok mutlu oluyorsa belki katlanabilirler. Ancak şehir çok önemli. Gidilmeyecek şehirler var çünkü. Bana hangi şehre gideceğini de söylemesi lazım.

Serhat Demirtaş / FANATİK ÖZEL
Fotoğraflar: Gökay Akın

Haberin Devamı
YORUM YAZ