MENÜ

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih!

Bundesliga'da Bayern Münih, Allianz Arena'da ağırladığı Eintracht Frankfurt'u 5-1 mağlup ederek ipi göğüsleyen takım oldu ve üst üste 7. toplamda 28. şampiyonluğunu ilan etti.

Bundesliga'da şampiyon Bayern Münih!

Son maça 75 puanla giren Bayern Münih, evinde ağırladığı Eintracht Frankfurt'u 5-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bayern Münih'i iki puan geriden takip eden Borussia Dortmund ise deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı 2-0 mağlup etmesine rağmen bu sonuç şampiyonluk için yeterli olmadı ve ligi ikinci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Gelecek sezonda FC Bayern Münih, Borussia Dortmund, RB Leipzig ve Bayer Leverkusen UEFA Şampiyonlar Ligi'nde; Borussia Mönchengladbach, VFL Wolfsburg ve Eintracht Frankfurt ise UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Bundesligada şampiyon Bayern Münih

Hannover 96 ile Nürnberg bir alt lige düşerken, 28 puanla 16'ncı sırada yer alan Ozan Kabak'ın formasını giydiği VFB Stuttgart ise 2'nci Bundesliga'yı 3'üncü bitirecek takım ile play-out maçında karşılaşacak.

12 yıldır Bayern Münih forması giyen Franck Ribery ve 10 yıldır Bayern’de mücadele eden Arjen Robben de maç öncesi taraftarla vedalaştı ve duygusal anlar yaşandı.

Bundesligada şampiyon Bayern Münih

Gol kralı Lewandowski oldu

Bundesliga’da 2018-2019 sezonu gol kralı, rakip fileleri 22 kez havalandıran Bayern Münih’in Polonyalı yıldızı Robert Lewandwoski oldu. Robert Lewandowski, 2014, 2016 ve 2018’den sonra 4’üncü kez gol krallığına ulaştı.

Haberin Devamı

Polonyalı yıldızı 18 golle Borussia Dortmund’dan Paco Alcacer takip etti.

YORUM YAZ