MENÜ

Buffon'un ardı arkası kesilmeyen hayal kırıklıkları

Euro 2016'dan bu yana yüzü bir türlü gülmeyen Gianluigi Buffon'un hayal kırıklıkları zincirine bir yenisi eklendi.

Buffon'un ardı arkası kesilmeyen hayal kırıklıkları

Son Avrupa Şampiyonası’nda Almanya’ya çeyrek finalde penaltılar sonucu yenilen İtalya’nın bir numarası olan 40 yaşındaki eldiven, bir sene sonra 2017 Şampiyonlar Ligi finalini Real Madrid’e 4-1 gibi sıkıcı bir skorla kaybetti. Efsane eldiven önceki gece de mucizenin eşiğine geldi ancak son dakikada gördüğü kırmızı kart ve penaltı golü ile kaderine adeta boyun eğdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Juventus deplasmanda Real Madrid’e dramatik bir maç sonunda elendi. Juve’nin efsane kalecisi Gianluigi Buffon da hem gördüğü kırmızı kart hem de kariyerinin son bölümündeki şanssızlıklarıyla en fazla konuşulan isim idi. İlk maçı evinde 3-0 kaybeden İtalyan ekibi, rövanşta henüz 60. dakikada aynı skoru yakalayınca yeni bir mucizeye imza atmak üzereydi.

Ancak 90+4. dakikada İngiliz hakem Michael Oliver’ın tartışmalı penaltısı ve Buffon’a itirazlardan dolayı gösterdiği kırmızı kart geceye damgasını vurdu.

Maç boyunca 6 net kurtarışla sahanın en iyilerinden olan kaptan Buffon, büyük bir üzüntü yaşadı. 3-1 kazanmasına rağmen deplasman golü sebebiyle elenen Torino ekibi, en çok efsane kaptanına üzüldü. 40 yaşındaki eldiven, EURO 2016’dan beri gün yüzü göremedi. Kariyerini 2020 yılına kadar sürdürmeyi düşünen Buffon, son 2 yıllık süreçte hep hayal kırıklıkları gördü.

EURO 2016’da Almanya’ya çeyrek finalde penaltılar sonucu mağlup olan İtalya’nın bir numarası olan Buffon, bir sene sonra 2017 Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’e 4-1 gibi sıkıcı bir skorla boyun eğdi. Juventus ile Serie A’da zirveyi bırakmasa da uluslararası turnuvalarda kâbus gören Buffon, esas vurgunu İtalya Milli Takımı ile yedi.
Kariyerinin son Dünya Kupası’nı oynamayı hedefleyen Buffon, play-offlarda İsveç’e elenince, İtalya tam 60 yıl sonra en büyük futbol organizasyonundan uzak kaldı.

Son olarak önceki akşam Real Madrid’e 3-0’lık mağlubiyetin rövanşında 3-0’ı yakalayarak umutlanan Juventus ve Buffon, 90+4’te penaltı şokuyla sarsıldı, hem kırmızı kart hem de elenme şoku yaşadı.

“Kalp yerine çöp tenekesi var”
Juventus’un dramatik bir şekilde elendiği çeyrek final mücadelesi sonrası Gianluigi Buffon zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Hakem Michael Oliver’a çok öfkeli olan Buffon, sert çıkıştı. Maç sonrası mixed zone’da İtalyan gazetecilere konuşan tecrübeli eldiven, “Hakem eğer bu maçı yönetecek cesarete sahip değilse, stada sadece maç izlemeye gelsin ve otursun ailesiyle cips yiyip maçı seyretsin. Bu hakem beceriksiz ve bence onun kalbinin yerinde bir çöp tenekesi var” dedi.

İlk kez kırmızı kart görmesini de değerlendiren Buffon, “Bu benim kariyerimdeki son Şampiyonlar Ligi maçım da olabilirdi.

Ancak elimizde devam etme şansı vardı. Madrid’de oynadığımız bu futboldan gurur duyuyorum, arkadaşlarımla gurur duyuyorum” diye konuştu.

İlk kez kırmızı kart

İtalya ve Juventus futbolunun efsanesi Gianluigi Buffon, kariyerinde acı bir ilki daha yaşadı. Real Madrid maçının 90+4. dakikasında yaşanan penaltı tartışmasında, hakem Michael Oliver’a ağır itirazlarda bulunan Buffon, kırmızı kart gördü. 40 yaşındaki tecrübeli kaleci, 1998 yılından beri mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez kırmızı kart gördü.

Ronaldo’ya tebrik

Gianluigi Buffon maç sonu çok öfkeli olmasına karşın Cristiano Ronaldo’yu tebrik etmesi alkış aldı. Stat çıkışında rakibiyle karşılaşan İtalyan kaleci, önce sarıldı ardından attığı gol için kutlamada bulundu.

Yüzyılın hırsızlığı!

Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan Roma mucizesinin bir benzerini, az kalsın Juventus da yaşatıyordu. Çeyrek final ilk maçında sahasında 3-0 yenildiği Real Madrid karşısında deplasmanda 3-0 öne geçen İtalyan ekibi, son dakikada gelen penaltı kararıyla sarsıldı. Pozisyonun ardından kırmızı kart gören kaleci Buffon’un yokluğunda pozisyon gol olunca, İspanyol ekibi yarı finale yükseldi.

Lucas Vazquez’e 90+3’te yapılan müdahale için beyaz noktanın gösterilmesi, ağır bir karar olarak değerlendirildi. İspanya’da bile bazı hakem yorumcuları pozisyonun penaltı olmadığını savundu. Gerekçe olarak yapılan müdahalede rakibe temasın çok zayıf olması gösterildi.

Katalan basını yaşananlara büyük tepki gösterdi. Sport gazetesi ‘Yüzyılın hırsızlığı’ başlığını atarken, Real Madrid’in yarı resmi yayın organı gibi olan Marca ise kararın doğru olduğunu savundu. Son dakikadaki penaltı vuruşunu gole çeviren Cristiano Ronaldo Şampiyonlar Ligi’nde 150. kez forma giydi.

(Milliyet - Celal Umut Eren)

Haberin Devamı
YORUM YAZ