MENÜ

'Bu tıbbi bir cinayet'

Derbide kaleci Cenk'in oyunda kalmasına izin veren Ertuğrul Karanlık için futbolun içinden gelen ve ismini vermek istemeyen bir doktor, “Kafa travması geçiren oyuncuyu sahada tutmak, tıbbi bir cinayettir” dedi

'Bu tıbbi bir cinayet'

Beşiktaş’ta, Galatasaray’la oynanan derbi mücadelesinde başına darbe alan ve kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık tarafından oyuna devam etmesine izin verilen Cenk Gönen olayının ardından yaşanan sağlık skandalı, gündeme bomba gibi düşmüştü. Derbide kurtardığı frikiği hatırlamayan, geçici hafıza kaybına neden olan pozisyonla ilgili 4 dakikada hâlâ ne yaşadığını bilmeyen genç file bekçisinin durumu, Karanlık’ı gündeme getirdi. Meslektaşını rencide etmek istemediği için ismini vermek istemeyen ve futbol camiasının halen içinde olan ünlü bir doktor, “Kafa travması geçiren bir adam; direkt hastaneye götürülmeli, tetkikleri yapılmalı ve müşahade altına alınmalıdır. İşte bu andan itibaren de aldığı darbeden dolayı oluşan bir ödem var mı diye, sabaha kadar kontrol altında tutulmalıdır. Böyle bir durumda oyuncuyu sahada tutmak tıbbi cinayettir. Tıp nosyonu olan birinin bunu yapması mümkün değildir” ifadesini kullandı. Siyah-Beyazlılar’da Sportif Direktör Önder Özen’in göreve gelmesinin ardından onunla birlikte Kara Kartal’a gelen Karanlık, şu eleştiri oklarının hedefi durumunda.

Tottenham’a uyarı gelmişti


Benzer bir olay ise Premier Lig’de Tottenham’ın bu sezon Everton’la deplasmanda oynadığı maçta yaşanmıştı. Tottenham’ın kalecisi Hugo Lloris, yaşadığı sakatlık sonrasında bilinç kaybı yaşamış, buna rağmen oyuna devam etmişti. FIFA, bu olay sonrasında Tottenham’ı uyarmış ve bir daha böyle bir riskin kesinlikle alınmaması gerektiğini belirtmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ