MENÜ

Bu spor hayata bağlıyor!

'Boccia' sporuyla engelleri aştı...Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde yer alan ve paralimpik bir dal olan 'boccia', Yalovalı spastik engelli Sezer Karayanık'ın yaşama bağlanmasını sağladı.

Bu spor hayata bağlıyor!

Spastik engelli Sezer Karayanık, ‘Boccia’ tanışmasının ardından her anlamda gelişme gösterdi. 2014 Boccia BC3 Şampiyon Kulüpler Kupası’nda gümüş madalya kazanan 28 yaşındaki sporcu, ellerini kullanma becerisi kazandı. Boccia Türkiye Şampiyonası için Yalova Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdüren Karayanık’ın annesi Beyhan Karayanık, oğlunun paralimpik bir branş olan boccia yarışlarına ilk önce aparatla çıktığını, daha sonra ellerini kullanmaya başladığını anlatarak şunları söyledi: “Sporun ellerine o kadar faydası oldu ki, artık topu rampaya kendisi koyabiliyor. Hareketleri, öz güveni artı ve hayatla daha çok barışık oldu. Evdeki davranışı değişti. Agresif değil, evde durdukça, sıkılıp bunalıyorlar ama böyle topluma gelip bir şeyler yaptıklarında çok mutlu oluyorlar. Onlar için çok faydalı bir şey. Başarılı olduğu zaman, heyecandan çığlık atıyor”.

Hedefi altın madalya

Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü boccia antrenörü Nazım Küçükbayraktar da “Haftada 4 gün, günlük 4 saat olarak çalışıyoruz. Hedefimiz, sporcularımıza madalya taktırmak ve bu oyunu Yalova’da çok iyi bir şekilde tanıtmak. Sporcumuz Sezer Karayanık, BC3 Şampiyon Kulüpler Kupası maçında 2014 yılında gümüş madalya aldı. Şimdi bunu altın madalyaya çevirmemiz gerekiyor, hedefimiz bu” diye konuştu.

Boccia nedir?

Engelli sporcuların olimpiyatı ‘Paralimpik’ spor dallarından biridir. Bu oyun iki takım halinde ve 4 klasman (BC1, BC2, BC3, BC4) şeklinde oynanmaktadır. Bu sporda amaç, attığınız topu en uygun yere gönderirken rakip oyuncuların atmış olduğu topları saf dışı bırakmaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ