MENÜ

Bu ne hâl Cardozo!

Paraguaylı futbolcu, Bursaspor karşısında ilk 11'de başladığı maçta etkili olamadı. Oyunun birinci bölümünü rakip kaleye şut bile atamadan tamamlayan 32 yaşındaki futbolcunun yerine Şota, ikinci yarıda N'Doye'yi sahaya sürdü.

Bu ne hâl Cardozo!

Bordo-Mavililer’in en önemli gol ayağı Oscar Cardozo, dün akşam Süper Lig’de sezonun ilk haftasında Bursaspor’la Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan mücadeleye ilk 11’de başladı. Oyunun ilk anından itibaren rakip kale önünde etkili olmakta zorlanan Paraguaylı oyuncu, takım arkadaşlarından da pas konusunda gerekli yardımı alamadı. Bu sebepten dolayı Yeşil-Beyazlı futbolcular karşısında etkili olamayan Cardozo, ilk yarının bitiminin ardından teknik direktör Şota Arveladze tarafından oyundan alındı. 32 yaşındaki futbolcunun yerine, oyuna N’Doye
dahil edildi.

Kaleye şutu bile yok


Bursaspor karşısında oyunda kaldığı 45 dakika boyunca adeta silik bir görüntü sergileyen Oscar Cardozo, maç içinde sadece 16 kez topla buluşabildi. Yüzde 73’lük başarılı pas yüzdesi tutturan Cardozo, Mert Günok’un koruduğu kaleye 1 şut bile atamadı. Tecrübeli oyuncu, bu görüntüsüyle hem teknik direktör Şota Arveladze’yi hem de Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki Bordo-Mavili taraftarları üzdü.

Trabzon’da Mbia fark yarattı

Trabzonspor’un yeni sezon öncesinde kadrosuna kazandırdığı 3 isim, dün akşam Bursaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Kayserispor’dan transfer edilen Okay Yokuşlu, Lazio’dan alınan Pedro Cavanda ve Sevilla’yla yollarını ayırmasının ardından takıma katılan Mbia, Yeşil-Beyazlılar’a karşı ilk 11’de yer aldı. Takımın diğer transferleri; Alvarado, N’Doye ve Alper Uludağ, karşılaşmaya yedek kulübesinden başladı. Senegalli futbolcu N’Doye de ikinci yarıda kendisine yer buldu. Tecrübeli golcü, rakip kalede özellikle oyunun son bölümlerinde sergilediği çabayla alkış toplarken; Cavanda’nın savunmada; Mbia’nın da orta alandaki etkisi, takıma büyük güç kattı.

Cavanda Bosingwa’yı aratmıyor

Fırtına’da yeni transfer Luis Cavanda Bursaspor karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Başarılı sağ bek, gerek yaptığı müdaheleler, gerekse hücuma katılımıyla Bordo-Mavili taraftarların beğenisini kazandı. 59 kez topla buluşan Cavanda, yüzde 90 pas yüzdesiyle oynadı ve 1 gollük pas vermeyi başardı. Yetenekli futbolcu, sezon hazırlıklarında çarpraz yan bağları kopan ve 6 ay sahalardan uzak kalan taraftarın sevgilisi Jose Bosingwa’yı da aratmayacağını kanıtladı.

Onur Kıvrak geçit vermedi

Trabzonspor’da başarılı kaleci Onur Kıvrak, Süleyman Hurma ile yaşadığı krizin ardından çıktığı Rabotnicki maçında hatalı bir gol yiyerek tepkilerin hedefindeki isim olmuştu. Onur, geçen sezon yaşadığı uzun süreli sakatlığın ardından bu sezon ligde ilk maçına çıktı. Kalesinde güven veren Onur, kaleye gelen tek şutta da gol izni vermedi. Savunmadaki arkadaşlarıyla iletişimi dikkat çeken milli kaleci, bir kez daha Trabzonspor’un birinci kalecisi olduğunu gösterdi.

Özer’den durgun başlangıç

Bordo-Mavililer’de Bursaspor galibiyetinde Özer Hurmacı, orta sahanın ortasında forma giydi. 59 kez topla buluşan Özer, yüzde 91’lik bir pas yüzdesiyle oynadı. En etkili olduğu yönü olan şutlarını kullanamayan başarılı futbolcu yalnızca 1 şut kullandı ve bunda da isabet sağlayamadı. Özer, 84. dakikada yerini takımdan ayrılması gündemde olan Sefa Yılmaz’a bıraktı.

Mustafa Yumlu hatasız oynadı

Trabzonspor’da geçtiğimiz sezonun devre arasında kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu, Şota Arveladze’nin kendisini affetmesinin ardından formunun zirvesine çıktı. Dünkü Bursaspor maçına ilk 11’de başlayan Mustafa, Bursa’nın etkili hücum güçlerine karşı başarılı bir oyun çıkardı. Hava toplarında iyi olduğu görülen başarılı stoper, Trabzonspor’un aldığı galibiyette büyük rol oynadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ