MENÜ

'Bu maçı da alamazsak'

Almanya sınavından önce yaptığı açıklamalarla tepki çeken Hiddink bu kez de, “Azerbaycan'ı yenemiyorsak, EURO 2012'de zaten işimiz yoktur” ifadesini kullandı

'Bu maçı da alamazsak'

A Milli Takım’ın çok tartışılan hocası Guus Hiddink, yine çarpıcı sözler sarf etti. Almanya maçından önce yaptığı açıklamada, “Rakibimiz çok güçlü, kazanma şansımız çok az” diyerek tepki çeken, yenilgi sonrasında ise kendisini haklı çıkarır gibi, “Hayalperest değil, realistim. Bunu hep beraber gördük” ifadesini kullanan Hollandalı çalıştırıcı dün de aynı doğrultuda bir basın toplantısı düzenledi. Rakip Azerbaycan’a saygı duyduğunu belirten Hiddink, “Ancak bir gerçek var ki, eğer Azerbaycan’ı kendi evimizde bile yenemiyorsak, zaten EURO 2012 finallerinde sahne almayı hak etmiyoruz demektir” dedi. Grupta bir anlamda kaderimizi belirleyecek olan Almanya-Belçika karşılaşmasında da Panzer’in puan kaybı yaşamayacağına inandığını söyleyen deneyimli teknik adam, “İki takımı yan yana koyduğumda ve Belçika’nın Almanya’yı en son 1954 yılında mağlup ettiğini aklıma getirdiğimde, Düsseldorf’taki maçta bir sürpriz yaşanabileceğini hiç zannetmiyorum”
diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Tek eksiğimiz Volkan’

Hiddink, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan kaleci Volkan Demirel dışındaki tüm futbolcularının göreve hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Hiddink’in, skor ne olursa olsun Azerbaycan karşısında öğrencilerinden son derece sakin olmalarını istediği de gelen haberler arasında.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ