MENÜ

'Bu maça gelmiyorlarsa...'

Türkiye'de 72 milyon bizi takip ve takdir ediyor. Tabi ki Trabzon için başarı şampiyonluktur ama bu kadar iş yaptığımız bir süreci de 'başarısız' diyerek çöpe atamayız. Ben bu takımı Şampiyonlar Ligi'ne sokacağım

'Bu maça gelmiyorlarsa...'

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, şampiyonluk yarışından transfere, Selçuk meselesinden taraftarların tavrına kadar gündemdeki her konuyu FANATİK ile paylaştı... Önceliği Fenerbahçe ile son ana kadar sürmesi muhtemel şampiyonluk yarışına veren Şener, “Artık son anlara geldik. Bu zamana kadar verdiğimiz mücadelenin alkışlanması lazım. Şimdi Türkiye’de herkes Trabzonspor’u takip ediyor, sonuçlarını merak ediyor. Avrupa’da da durum aynı. Hep söylüyorum, marka değerimiz arttı, milli takıma daha çok oyuncu veriyoruz ve gösterdik ki, Trabzonspor her zaman zirvenin heyecanını yaşayacak” ifadelerini kullandı. Kötüyü akıllarına getirmek istemediklerini ifade eden Sadri Şener, “Döktüğümüz terin karşılığı şampiyonluk. Ancak dediğim gibi artık kim iyiyse o kazansın demek lazım. Şampiyonluğu benim kadar kim ister? O mutluluğu yaşatan başkan olmayı arzuluyorum tabi ki. Fakat olmazsa da dünyanın sonu olmayacak. Yine ilk günkü inancımızla çalışacağız, yaptığımızın daha iyisi uğraşacağız” dedi.

‘Asla pes etmeyeceğiz’

Olası yanlış anlamalara için de ön açıklama yapan Şener, “Tabi ki başarı şampiyonluktur ama 2. olduğumuz, bu kadar iş yaptığımız bir sezonu da başarısız damgasıyla çöpe atamayız. Ayrıca şunun sözünü veriyorum; ne olursa olsun Trabzonspor gelecek sene Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek” değerlendirmesini yaptı.

İşte Sadri Şener’in doğruladığı isimler:

HAMDAOUİ (27-Forvet) - ZOKORA (31-Orta saha) - FUCHS (25-Sol bek)

Sezonun sonuna gelinirken haliyle birçok takım gibi Trabzonspor’un da gündeminde transfer var. Başkan Sadri Şener takıma takviye anlamında çok iddialı. Hatta o kadar ki, “Biliyorsun, bizim yönetim sadece ilk yılında çok transfer yaptı. Sonraki süreçte hep iskelete takviye üzerinde durduk. Avrupa’da başarı için de biliyorum ki, üst düzey 3 oyuncu almak zorundayız. O nedenle bu kez alacağımız oyuncuların isimlerini söylediğimde kimsenin aklında soru işareti uyanmayacak, yerelden ulusala her gazetecinin bileceği futbolcular olacak” dedi. Bu sözlerin ardından gündemdekilerle ilgili gelişmeleri sormamak olmazdı. Başkan Şener yine
samimi açıklamalar yaptı: Mainz’de oynayan Avusturya Milli Takım oyuncusu Fuchs, Ajax’ın forveti Hamdaoui ve Sevilla’lı Zokora ilgilendiklerimiz arasında. Tabi net bir şey yok.
Ancak Devler Ligi bizim avantajımız olacak. Maliyetleri de yüksek belki ama vadeye bölündüğünde artık onları ödeyecek gücümüz var. Bu liste her geçen gün gelişebilir, değişebilir. Ama iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Selçuk’a seslendi

Adı İstanbul ekipleri ve özellikle de Fener ile anılan milli oyuncusu için Başkan biraz sitemkar konuştu: Ben en azından para kazandırarak gitmesini isterdim

Süper Lig’de iç piyasanın en flaş oyuncularının başında gelen Trabzonsporlu Selçuk İnan’ın Trabzonspor’da kalma olasılığından çok hangi takıma gideceği konuşuluyor. Bordo-Mavililer’in patronu da bu konu sebebiyle hayli yıprandı, hatta yakın dostu olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile aralarının bile Selçuk sebebiyle açıldığı iddia edildi. O noktalara temas etmedi Sadri Şener ama sitem etmeden de geçmedi: Selçuk çok değerli bir oyuncu, bunu tartışmaya bile gerek yok. Sözleşmesi de bitiyor, bu da başka bir gerçek. Tabi ki profesyonellik içinde görüşmeler yapması, anlaştığı kulübe gitmesi de normal. Ancak ben olaya bir de şu açıdan bakmasını isterdim; biz onu Manisa’dan aldık, Trabzon’da marka oldu. Belki 1 sene daha kalması, en azından kulübüne para kazandırarak gitmesi sanki daha iyi olurdu. Bunun aksi için de kendisini suçlamam. Zaten yine biz sezon sonunda kendisiyle görüşeceğiz, kalmasını isteriz.

‘Bu maça gelmiyorlarsa...’

İzmir’de Trabzonspor taraftarına yakışmayan bir tablo vardı. 50 binin üstünde kapasiteye rağmen 8 bin seyirci boy göstermişti sadece. Ayrıca bu haftaki Belediye sınavı öncesinde de bilet satışlarında bir durgunluk hakim. Daha önce de yaşanan bu tip durumlar da başkanın içine dert olmuş durumda. Kısacası sitemlerinden sadece Selçuk değil, taraftar da nasibini aldı: Merak ediyorum, bu maça gelmiyorlarsa hangi maça gelecekler! Ben inanıyorum ki Belediye maçında yine doldururlar. Yani takımdan elini çekmek hoş değil böyle anlarda. Mesela Fener puan kaybetse biz kazansak pazartesiden itibaren telefonum susmaz, herkes bilet ister. O da başka bir ruh hali işte!

Kocaman’a mesajlar

Bilindiği gibi zirvedeki her iki takım, yani Fenerbahçe ve Trabzonspor, kalan 2 maçını da kazanıp sezonu 82’şer puanla tamamlarsa şampiyonluk ipini Sarı-Lacivertli ekip göğüsleyecek. Bunun sebebi ise ikili averajdaki Kanarya üstünlüğü. Zira Trabzon Fener’i 3-2, Fenerbahçe ise Fırtına’yı 2-0 mağlup etmişti. Geçtiğimiz günlerde bu konu liderin hocası Aykut Kocaman’ın da gündemindeydi ve “En adil sistem eşitlik halinde iki takımın son bir maç yapmasıdır” demişti. Şener bu görüşü şöyle destekledi: Şık bir davranış yapmış Aykut hoca. Tabi ki bu sezon için artık geç ama ilerisi için düşünülebilir.

Ankaragücü’ne destek

Geçtiğimiz hafta Karabük’ten isteği haber gelmeyince gözlerini Ankaragücü’ne çeviren Trabzonsporlular gibi Şener de Kadıköy’deki randevudan umutlu: Biz ikinci yarıda büyük bir avantajımız varken nasıl puanlar kaybettiysek bu Fenerbahçe’nin de başına gelebilir. Bunu yadırgamamak, altında bir şey aramamak lazım. Fenerbahçe’nin bu haftaki rakibi Ankaragücü, hatırlanacağı gibi bizden Avni Aker’de puan aldı. Hatta bizim o takımda oynayan kiralık oyuncumuz Gabriç’in golüyle. Yani bunları alt alta toplarsanız Ankaragücü Kadıköy’den de pekala puan çıkarabilir.

Serhat Demirtaş

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ