MENÜ

Bu kapl sizi unutur mu! 1-0

Türk futbolunun kara günlerinden biri olan '20 Ocak 1989' unutulmadı, trafik kazasında hayatını kaybeden 5 Samsunsporlu, muhteşem bir koreografiyle anıldı. Matem havasında başlayan Tavşanlı maçını ise Karadeniz ekibi, Taha'nın golüyle kazandı.

Bu kapl sizi unutur mu! 1-0

Samsun 19 Mayıs Stadı’nda dün Kırmızı-Beyaz’a, siyahın eklendiği gün ölümsüzleşti. 20 Ocak 1989 günü Samsunspor kafilesi, Malatyaspor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, kamyonla çarpışmış, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menacer Yüksel Özan yaralanmıştı. “Hasretinle yandı gönlüm” şarkısı eşliğinde düzenlenen tribün şovla başlayan duygu yüklü anlar, Samsunspor-Tavşanlı Linyit maçı öncesi iki takım futbolcularının ‘Unutmadık, unutmayacağız’ parkartını birlikte taşıyıp sahaya çıkmaları ile zirve yaptı. Bu atmosferde başlayan karşılaşmada ev sahibi, ilk dakikadan itibaren rakip alanda gol aradı. Geçen hafta lider Belediye’ye karşı İstanbul’da 3-1 kazanılan maç, Samsun’u ilk 6 için avantajlı duruma taşımıştı. Bu maçın havasıyla sahaya çıkan Hüseyin Kalpar’ın ekibinin erken gol bulma düşüncesi ilk 40 dakikada gerçekleşmezken, imdada Linyit’ten Cafercan yetişti. 41. dakikada rakibinin bileğine kontrolsüz bir şekilde basan golcü oyuncu kırmızı kart gördü. 3 dakika sonra Samsunspor’un golü Taha’dan geldi. Ligin dibinden kurtulma mücadelesi veren Linyit dün puanla ayrılabileceği bir maçta, futbolcularının hırsına yenildi.

Adım adım Play-Off’a


İkinci yarıda konuk ekip ‘en azından bir puan’ için mücadelesini dişe diş sürdürürken, Samsunspor forvetleriyle kapanan rakip karşısında organize ataklar geliştiremedi. Samsunspor bu galibiyetle zirveye bir adım daha yaklaştı: 1-0.

Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ