MENÜ

Bu italya baska!

Türkiye, gruptaki ilk maçını bugün TSİ 22.00'de İtalya'yla oynayacak. Millilerimiz, yıldız oyunculardan oluşan kadrosuyla Avrupa Şampiyonası'na katılan; 58 yıldır yenemediği Gök Mavilililer karşısında turnuvaya galibiyetle başlamaya çalışacak.

Bu italya baska!

İtalya; Fucka, Myers, Meneghin, Marconato, Chiacig, Galanda, Basile, Bulleri, Pozzecco, Soragna, Righetti gibi yıldızlarla bir döneme damgasını vurmuştu. 2003 Avrupa Şampiyonası 3.’lüğü ve 2004 Olimpiyat 2.’liği sonrası düşüş yaşayan Gök Mavilililer, son 10 yıl içindeki organizasyonlarda bırakın ilk 8’e girmeyi, katılma başarısı bile gösterememişti. İşte böylesi bir düşüşün ardından, İtalya, yıldızlar karmasıyla, 2015 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Ay-Yıldızlılar’ın, gruptaki ilk rakibi olan İtalya; Gallinari, Bargnani, Belinelli, Hackett, Gentile ile Fenerbahçe’den Datome gibi isimlerin yer aldığı kadrosuyla başarıyı kovalayacak. Bu arada Türkiye, rakibini karşısında 58 yıldır galibiyete hasret kaldı. Millilerimiz, İtalya’yı en son 1957’de Avrupa Şampiyonası’nda mağlup etti.

İlk 4’e giren tur atlar

Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya’nın ortaklaşa düzenlediği 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda 24 takım mücadele edecek. İlk tur grubunda ilk 4 sırayı elde eden ülkeler, adlarını ikinci tura yazdıracak. İkinci turdan itibaren Fransa’nın Lille şehrinde tek maç eleme usulüyle oynanacak mücadelelerin ardından madalyalar sahiplerini bulacak. Avrupa Şampiyonası’nı 1. ve 2. sırada bitiren takımlar, adlarını doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na yazdırırken 3., 4., 5., 6. ve 7’nci sıralarda bulunan ülkeler de olimpiyat elemesi oynayacak.

2001’den sonra son 8’e giremedik

Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda bugüne dek en iyi derecesini Türkiye’de yapılan 32. organizasyonda elde etti. 2001’deki şampiyonada ev sahibi olmasının avantajını iyi kullanan ‘12 Dev Adam’, finale kadar gelmiş, ancak Yugoslavya’ya yenilerek gümüş madalyayla yetinmişti. Milliler, bu başarının ardından katıldığı 6 şampiyonada başarılı olamadı. 5 şampiyonada ilk 8’e bile giremeyen Türkiye, Slovenya’daki 2013 Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı olamadı ve ilk turda elenerek, şampiyonayı 17. sırada tamamladı.

Şampiyonanı en genci Furkan Korkmaz

A Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası ’nda yer alacak Furkan Korkmaz önemli bir unvanı elde etti. Coach Ataman’ın 12 kişilik kadroya aldığı 17 yaşındaki Furkan Korkmaz, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın en genç oyuncusu oldu. Korkmaz bu yaz U19 Milli Takımı’yla Dünya üçüncülüğü, ardından U18 Milli Takımı’yla Avrupa ikinciliği yaşamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ