MENÜ

Bu gençlerden korkun!

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı: Son yılların en başarılı dizilerinden ‘Stranger Things’in yapımcılarından, yine genç bir ekibin başrolde olduğu, aksiyonu bol bir bilimkurgu...

Bu gençlerden korkun!

Bir grup gencin kıyameti andıran bir atmosferde kendilerini kapana kısılmış halde bulup sonra ne kadar özel olduklarını fark ettikleri ve elbette dünyayı kurtarmaya soyundukları filmlerden son yıllarda o kadar çok gördük kü, bunlara bağışıklık kazandık desek yeridir. ‘Kung Fu Panda’ gibi aşırı eğlenceli bir serinin iki filmin yöneten Jennifer Yuh Nelson yönetmen koltuğunda umut vaat ediyor. Filmin yapımcılarının da referansları sağlam: Bilimkurguyu gençlik filmi formülleri ve nostalji duygusuyla harika bir şekilde harmanlayarak ‘Stranger Things’ gibi bir fenomen diziye imza atıp, ‘Arrival’ adlı usta işi bilimkurguyla kalbimizi kazandılar. Alexandra Bracken’ın genç yetişkinlere yönelik, bol maceralı romanından uyarlanan ‘Karanlık Zihinler’, romandan çok daha karanlık bir tona sahip. Yakın gelecekte, tuhaf bir hastalıkla kırılmış, genç nüfusunun neredeyse hepsini kaybetmiş ABD’deyiz.

Haberin Devamı

Esrarengiz güçler

20 yaşındaki insanların %98’i ölmüş. Geriye kalan %2 ise esrarengiz biçimde güçler geliştirmeye başlamış. ‘Karanlık Zihinler’ gençlerin romantik karmaşası ile aksiyon ve gerilimi dengelemekte güçlük çekerek kıvamını kaybediyor. Yine de, pürüzsüzce ilerleyen öyküsüyle kendisini izlettirmeyi biliyor. Planınız yoksa eğer, ‘Karanlık Zihinler’deki gençlerin peşinde serüvenden serüvene atılabilirsiniz.

Eva

Isabelle Huppert gibi her projeye dahil olmayan, istediği rolü titizlikle seçen büyük oyuncuların varlığı bazı filmlerin seviyesini birkaç basamak birden yükseltebiliyor. Geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali’nde yarışan ‘Eva’ da böylesi filmlerden. Fransız yönetmen Benoît Jacquot’nun imzasını taşıyan film, Isabelle Huppert’in alamet-i farikası olan o gizemli havayı üstünde taşıyor. Bir köşk, entelektüel bir oyun yazarı, ölümcül cazibeye sahip bir kadın... Tam bir Fransız filmi!

YORUM YAZ