MENÜ

Bu defansla bu kadar: 3-3

Premier Lig'in 37. hafta karşılaşmasında, Arsenal, Norwich City ile 3-3 berabere kaldı.

Bu defansla bu kadar: 3-3

Premier Ligue'de Arsenal, evinde West Bromwich ile 3-3 berabere kaldı. İngiltere temsilcimiz Edip Adanır'ın canlı takip ettiği maçta Topçular'ın gollleri Van Persie (2) ve Yossi Benayoun'dan geldi.

Arsenal, golle başladı

Sol taraftan Gibbs koşu yaptı defans onu takip ederken Benayoun 2. dakikada sol taraftan sağ ayağının içiyle topu yan ağlara gönderdi: 1-0

Haberin Devamı

6. dakika Jackson ortaladı, Holt vurdu, Koscielny'ye çarptı. Arsenal adına şans dakikasıydı... Norwich açık futbol oynayan ve oyunu çirkinleştirmeyen bir takım. Arsenal'ın üzerine gidiyor. Son dört maçını kaybetmelerine rağmen menacerleri Paul Lambert "Oyun stilimizi değiştirmeden oynamaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

12. dakikada sağdan gelen ortaya Hoolahan vurdu yavaş giden top Szczesny'nin altından ağlara gitti ve durum: 1-1

Arsenal, defansta çok açık veriyor bugün. Jackson, Hoolahan ve Bolt beraber hücüma kalktılar en son vuran Holt oldı Gibbs'in ayağından seken top Szczesny'nin üzerinden filelere gitti: 1-2

Gervinho yine konu mankeni gibi ne hücumda var ne de Sagna'ya yardım ediyor.

32. dakikada Sagna sakatlandı ve yerine Coquelin girdi.

41. dakikada Van Persie frikik kullandı, netice yok... İlk yarı daha iyi oynayan taraf Norwich'ti. Ve 2-1 önde kapadılar ilk yarıyı... Arsenal'in ilk yarıda fark yemediği için şükretmesi lazım. Erken golü bulmalarına rağmen çok gol pozisyonu verdiler.

Arsenalin üçüncü olması için hem maçı çevirmesi hem de deplasmanda West-Bromu yenmesi lazımdı. 52ci dakikada gole yaklaşan Norwich oldu. Jackson Vermaelen'den kurtuldu, vuruşu Szczesny de kaldı.

57. dakikada Rosicky'nin frikiğinde Benayoun kafayı vurdu, top kalecide kaldı. Arsenal sahasındaki son maçında 60.092 seyircisine ızdırap çektiriyor bugün. Norwich Hoolahan ile bir gole daha yaklaştı.

60'cı dakikaya geldik Norwich hala katı defans yapmıyor ve gol pozisyonları buluyor bugün, dökülen Arsenal defansına karşı.

Sahne sırası 'Uçan Hollandalı' 'da

Bu sezon Arsenal'in kurtarıcısı durumunda bulunan Hollandalı yıldız Robin van Persie, sahneye çıktı. 72 ve 80. dakikalarda bulduğu gollerle takımını öne geçirsede bu sevinç uzun sürmedi. Sadece 5 dakika sonra konuk ekipte Steve Morison sahneye çıktı ve günün skorunu 3-3 olarak tayin eden golü attı.

Wenger'in yeni yardımcısı kim olacak?

Tony Adams olmak istedi ne konuştukları basına yansımadı geriye iki aday kalıyor Reserve takım hocası Neil Banfield ve Steve Bould.

Wenger'in 900. maçı, aynı zamanda yardımcısı Pat Rice'ın son maçı.

Edip ADANIR

Arsenal-Norwich: 3-3, Stat: Emirates
Goller: Van Persie(2), Benayoun (Arsenal). Wesley Hoolahan, Grant Holt, Steve Morison(Norwich)
Sarı kartlar: Aaron Ramsey, Thomas Vermaelen(Arsenal). Simeon Jackson, Wesley Hoolahan, Aaron Wilbraham (Norwich)

Arsenal:
Szczesny, Sagna (Dakika. 33 Coquelin) , Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Rosicky, Ramsey(Dk. 63 Chamberlain), Song, Benayoun(Dk. 69 Chamakh), Van Persie, Gervinho. Yedekler: Fabianski, Squillaci, Andre Santos, Oxlade-Chamberlain(Dk. 63 Ramsey), Coquelin(Dakika. 33 Sagna), Johan Djourou, Chu Young Park, Marouane Chamakh(Dk.69 Benayoun)

Norwich City: John Ruddy, Russell Martin, Kyle Naughton, Ryan Bennett, Bradley Johnson, Wesley Hoolahan(Dk. 74 Anthony Pilkington), Elliott Bennett, Simon Lappin, Jonathan Howson, Grant Holt(Dk. 81 Aaron Wilbraham), Simeon Jackson(Dk. 69 Steve Morison). Yedekler: Jed Steer, Elliot Ward, Andrew Surman, David Fox, Steve Morison(Dk. 69 Simeon Jackson), Anthony Pilkington(Dk. 74 Hoolahan), Aaron Wilbraham(Dk. 81 Grant Holt)

YORUM YAZ