MENÜ

Bu adam futbolu bırakmayacak mı?

Fenerbahçe, özellikle son 3 sezonda Alex'e öyle bağımlı hale geldi ki, onun olmadığı 11 deplasman maçının 5'inden eli boş döndü. Yani Kanarya, 'Kaptan'sız çaresiz....

Bu adam futbolu bırakmayacak mı?

Gaziantep karşısında alınan sezonun ligdeki ilk yenilgisi, Kayseri’den zorlukla bir puan çıkarılması, gözleri Kaptan Alex’e çevirdi. Çünkü Brezilyalı yıldız, bu iki maçta da sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Bu da, uzun süredir tartışılan, “Fenerbahçe, Alex’e bağımlı mu?” sorusuna bir anlamda verilen yanıttı. Sarı-Lacivertli ekip, Sambacı’ya özellikle son yıllarda gerçekten de bağımlıydı. Rakamlar da bunu ortaya koydu. Alex’in ilk 3 sezonunda onsuz 7 deplasman maçına çıkan Fenerbahçe, bunların 6’sını kazanıp, birinde berabere kalırken, yenilgi yüzü görmedi. Söz konusu 3 sezonun 2’sinde şampiyon olan Sarı-Lacivertli ekip, birinde ise şampiyonluğu son maçta kaybetmişti.

Bağımlılık ve başarısızlık
Son 3 sezonda ise ibre tersine döndü. Sambacı’nın forma giymediği 11 deplasman maçında çıkan Kanarya, 4 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi aldı. Fenerbahçe, Kaptan’ın yer almadığı toplam 25 maçtan 15 galibiyet, 4 beraberlik, 6 yenilgiyle çıktı. Kanarya, bu sezonların birinde ikinci, diğerinde 4. oldu. İçinde bulunduğumuz sezonda ise lider durumda. Bu görüntü de, akıllara şu soruları getirdi: “Alex, yarın öbür gün futbolu bırakmayacak mı? O zaman ne olacak? Transfere bu kadar para harcanırken, onun yerini dolduracak birisi niye alınmıyor? Eğer yeri doldurulamıyorsa, onsuz kazanmanın yolları neden aranmıyor?” Bunu soranlar da haksız sayılmaz. Çünkü sözleşmesi 2011’de bitecek olan Alex, büyük olasılıkla Fenerbahçe’ye veda edecek. Yani çare için topu topu bir buçuk sezon var.

Yusuf DURSUN

Haberin Devamı
YORUM YAZ