MENÜ

Brezilyalı Kâbusu Bitti

Galatasaray, Taffarel ve Capone'den sonra gelen Brezilyalı futbolcularda gelen Brezilyalıfutbolcularda büyükhayal kırıklığı yaşamış, birçok yıldız hiçbir katkı sağlamadan takımdan ayrılmıştı. Ancak Aslan'ın makus talihi Felipe Melo'yla birlikte son buldu... Kısa sürede kendisini taraftarlara sevdiren başarılı futbolcu, şu ana kadarki performansıyla takımın en iyisi oldu.

Brezilyalı Kâbusu Bitti

Dünyanın 1 numaralı futbolcu fabrikası olan, dört bir yana oyuncu ihraç eden Brezilya, her dönem futbol dünyasında fırtına gibi esen yıldızlar yetiştirmesiyle ünlü. Sambacılar, kendilerine ödenen yüksek bonservis bedelleriyle hemen hemen her transfer dönemine damga vuruyorlar. Ülkemizdeki diğer kulüplerde olduğu gibi Galatasaray da başarıyı Brezilyalı oyuncularda aradı. Özellikle Taffarel ve Capone, hem Sarı-Kırmızılı takımın, hem de Türk futbol tarihinin en başarılı kadrosunun önde gelen iki ismi oldu. İki Brezilyalı da UEFA Kupası’nın kazanılmasında önemli pay sahipleri arasında yer aldılar. Ancak Taffarel ve Capone’nin ayrılmasının ardından, CimBom’un Sambacılar’dan yana şansı bir türlü tutmadı.

Haberin Devamı

Kimler geldi, kimler geçti

Büyük umutlarla Sarı-Kırmızılılar’a imza atan, havalimanında omuzlarda karşılanan birçok yıldız, sessiz sedasız Türkiye’den ayrıldı. Kimler geldi kimler geçti... Jardel, Felipe, Fabio Pinto, Lincoln, Elano, Jo... Hiçbiri beklentilere cevap veremedi. Taraftarlar, “Brezilyalılar bize yaramıyor, artık bu ülkeden futbolcu transfer etmeyelim” yorumlarına bile başladı. Ancak kara bulutlar, Felipe Melo’yla bir anda dağıldı. Geldiği ilk günden itibaren kalitesini gösteren, takımın en iyisi olan, mücadeleci futboluyla tribünlerin sevgilisi haline gelen Melo, Galatasaray’ın Brezilyalılar konusundaki makus talihine de son verdi. Yıldız futbolcu, 5 haftalık performansıyla öyle bir etki bıraktı ki, birçok Galatasaraylı daha şimdiden, “13 milyon Euro’yu verip, bonservisini alalım” demeye başladı...

YORUM YAZ