MENÜ

Brezilya samba yaptı 5-0

FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'nda yine bol gollü bir gün geride kaldı. Brezilya turnuvaya beş gollü bir galibiyetle başlarken, Honduras Macaristan'ı üç golle geçti.

Brezilya samba yaptı 5-0

Brezilya'dan gollü açılış 5-0
Turnuvaların her zaman favorilerinden olan Sambacılar, ilk maçta Kosta Rika'yı 5-0 yenerek iyi başlangıç yaptı.

Alan Kardec'in 24. dakikada attığı golle öne geçen Brezilya, 35. dakikada Giuliano ile farkı ikiye çıkardı. İlk yarıda son gol 44. dakikada yine Kardec'ten geldi.

İkinci yarıda gollerine devam eden Brezilya'da, 75. dakikada Teixeira ve 89. dakikada Boquita skoru belirleyen golleri attılar.

Çekler zor da olsa galip 2-1
FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'nda F grubunun ikinci karşılaşmasında Çek Cumhuriyeti, zorlu bir maç sonunda Avustralya'yı 2-1 yenerek üç puan aldı.

2007 finalinde Arjantin'e kaybettikten sonraki ilk dünya kupası maçını oynayan Çek Cumhuriyeti ilk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 50. dakikasında Michael Rabusic ile öne geçti.

89. dakikada Çek Cumhuriyeti atağında hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını ikinci yarıda oyuna giren Tomas Pekhart gole çevirdi. Golden 5 dakika sonra bu kez Avustralya penaltı kazandı ve James Holland 90+4'de farkı bire indiren golü attı. Karşılaşma 2-1 Çek Cumhuriyeti galibiyetiyle sona erdi.

BAE'den uzatmalarda iki gol 2-2
Günün en ilginç maçı belki de Birleşik Arap Emirlikleri ile Güney Afrika arasında oynanan maçtı.

İlk yarısı golsüz geçilen maçın ikinci yarısında Güney Afrika 54. dakikada Kermit Erasmus'un golüyle 1-0 öne geçti. Afrikalılar yine Erasmus'la 72. dakikada farkı ikiye çıkardı.

Ne olduysa uzatma dakikalarında oldu. Güney Afrika maçı kazandı derken önce 90+1'de penaltıdan Hamdan Al Kamalı farkı bire indiren golü attı. Ardından 90+3'te Theyab Awana, futbolda son düdük çalmadan herşeyin olabileceğini gösterdi ve beraberlik golünü attı. Maç bu skorla bitti.

Honduras 32 yıl sonra yine Macaristan'ı yendi 3-0
FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'nda dokuz maçtır kaybeden ve en son 1977'de düzenlenen kupada ironik biçimde Macaristan'ı yenen Honduras, 32 yıl sonra ilk galibiyetini yine aynı ülkeye karşı kazandı.

Muhteşem bir oyun ortaya koyan Honduras, Mario Martinez ile 35. dakikada 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda yine gole yakın taraf olan Honduras, 70. dakikada yine Martinez'le farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmada son gol 84'te Arnold Peralta'dan geldi ve Honduras 3-0 kazanarak turnuvaya 3 puanla başladı.

Kupada yarının programı:
B Grubu 17:00 Nijerya - İspanya
B Grubu 19:45 Tahiti - Venezuela
A Grubu 19:45 İtalya - Trinidad & Tobago
A Grubu 22:30 Mısır - Paraguay

Haberin Devamı
YORUM YAZ