MENÜ

Bravo Sinyor

Real Madrid'e 6-1 kaybeden Aslan'ı Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya taşıdı. Ligde takımını yarışın içine soktu. Kupada gruplara kaldı. Mancini, Türkiye'yi ve Cim Bom'u tanıdıkça, ne kadar kaliteli bir hoca olduğuna göstermeye başladı

Bravo Sinyor

Fatih Terim’le yollar ayrıldıktan sonra yönetim, Roberto Mancini’yi takımın başına getirmek için çok uğraştı ve amacına ulaştı. İtalyan teknik adam, Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçında sahasında Real Madrid’e yenilen, ligde istikrarsız sonuçlara imza atan bir takım devraldı. Siftahı zorlu Juventus deplasmanında, 2-2’lik beraberlikle yaptı. Sonrasında zaman zaman sıkıntılar yaşadı, Akhisar yenilgisi sonrası çok eleştirildi. Ancak o her açıklamasında aynı şeyi söyledi: Henüz ligi ve takımı tam olarak tanımıyorum. Zamana ihtiyacım var.

Roberto Mancini’nin bu sözlerinin doğruluğu zamanla ortaya çıktı. Takımı ve ligi tanıdıkça, ne kadar kaliteli bir teknik adam olduğunu gösterdi. 1-0’lık Juventus zaferiyle takımını Devler Ligi’nde son 16’ya taşıdı. Ligde de istikrarı yakaladı. Belki de hiçbir teknik adamın yapmadığı bir şekilde, her maçta farklı taktik ve kadroyla rakibine sahaya sürerek rakiplerini şaşırttı. Özellikle taktik bilgisiyle öğrencilerini kendisine hayran bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ