MENÜ

Bravo Çakır

İtalya-İrlanda maçındaki başarılı yönetimiyle dikkatleri çeken Cüneyt Çakır için geçer not verildi. Corriere dello Sport Gazetesi de, “Genç, ne yapacağını bilen donanımlı, nadir içgüdüsel davranan bir hakem” yorumunu yaptı

Bravo Çakır

Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalan Türk hakemimiz Cüneyt Çakır, İtalya’nın, İrlanda’yı 2-0 yendiği maçtaki yönetimiyle genel anlamda futbol kamuoyu tarafından oldukça başarılı bulundu. Yardımcılarıyla ile birlikte sergilediği performans için İtalya’nın önde gelen gazetelerinden Corriere dello Sport, hakemimize 7 puan verdi. Gazete, Çakır’la ilgili olarak, “Genç, ne yapacağını bilen donanımlı, nadir içgüdüsel davranan bir hakem. Asistanları oyunun kontrolünü tamamlarken, o önemsiz faulleri bile cezalandırmaya hazırdı. St.Ledger’in omuz hareketini iyi görerek, İtalyanlar’ın protestolarına aldırmadı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tuttosport eleştirdi
Çizme’nin prestijli spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, Çakır’a 10 üzerinden 6,5 puan vererek, “Belki İrlanda’dan O’Shea’ya ikinci bir sarı kart verebilirdi ve yine O’Shea elini kullandığı için penaltı kararı alabilirdi” yorumu yaptı. Bunun dışında Tuttosport, İtalya’ya verilmeyen bir penaltı ve bazı kararsızlıkları yüzünden genç hocaya 5.5, La Repubblica 6.5 ise verdi. İrlanda basını ise hakemin İtalyan ekibinin zaman zaman etkisi altında kaldığına vurgu yaptı.

YORUM YAZ