MENÜ

Bravo

Hakem Cüneyt Çakır'ın, “Aut” kararını, “Top benden çıktı” diyerek kornere çeviren Semih Kaya, derbinin en çok alkış alanıydı. Genç savunmacı, maç sonrasındaki açıklamalarıyla da gönülleri bir kez daha fethetti: Ceza sahasında top elime çarpsaydı bile doğruyu söylerdim

Bravo

Son yıllarda oynanan futboldan çok yaşanan olaylarla gündeme gelen derbilerde, dün bir ilk yaşandı. Galatasaray’ın Türk Telekom Arena’da Beşiktaş’ı konuk ettiği dev mücadelenin 54. dakikasında Sarı-Kırmızılılar’ın genç yıldızı Semih Kaya’nın sergilediği tavır büyük alkış topladı. Bu dakikada gelişen Beşiktaş atağında genç yıldıza çarpan top dışarıya gitti. Hakem Cüneyt Çakır ise yardımcısının uyarısıyla pozisyona aut kararı verdi. Ancak kararı adil bulmayan Cim Bom’un 22 yaşındaki stoperi, hakemi uyardı ve “Top bana çarptı” dedi. Bunun üzerine Çakır, kararını değiştirdi. Tecrübeli hakem, dürüstlüğünden dolayı genç futbolcunun elini sıkarak, tebrik etti. Siyah-Beyazlılar’ın yıldız golcüsü Hugo Almeida da bu davranışının ardından Semih’in kafasını okşayıp teşekkür etti. Mücadele sonunda alkış topladığı pozisyon hakkında konuşan Semih Kaya, “Cüneyt hoca pozisyondan sonra yanıma geldi ve bende yapmam gerekeni yaparak doğruyu söyledim. Kişiliğimde ve karakterimde bu var. Belki ceza sahasında olsaydı ve top aynı şekilde elime çarpsaydı da gider doğruyu söylerdim. Yine aynı şey olsaydı yine aynısını yaparım” diye konuştu.

‘Taraftara teşekkür etti’

Mücadelenin 54. dakikasında yaptığı Fair-Play hareketiyle gönülleri kazanan Semih Kaya, bu pozisyonun ardından kendisini alkışlayan taraftarlara teşekkür etti. Genç yıldız, “Beni alkışlamaları çok önemli bir jestti taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

SEMİH KAYA İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ