MENÜ

Böyle maç görülmedi

Fenerbahçe-Arkas arasında dün oynanan Türkiye Kupası maçı herkese parmak ısırttı. Büyük çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın özellikle de 48 dakika süren 3. seti unutulmaz anlar arasına girdi.

Böyle maç görülmedi

Kimse bu maçta böyle sürpriz bir setin oynanacağını tahmin etmemişti. Herkes çekişmeye sahne olacak bir mücadele izleyeceğini biliyordu ancak 48 dakika süren, skorboardlara sığmayan bir set skoruyla karşılaşacağını ise düşünemezdi. Geçen yılın Türkiye Kupası sahibi Arkas ile lig finalisti Fenerbahçe’nin karşılaştığı maçın ilk iki setinde şaşırtıcı bir şey yaşanmadı. Her iki takım da diğer maçlarında olduğu gibi, başabaş bir oyun ortaya koydu.

Skorboard bile dayanamadı
Ancak ne olduysa 3. sette yaşandı. 48 dakika süren ve skorboardun 39’a kadarki sayıları gösterebildiği bölümde 44-42’lik bir rekor kırıldı. Oyuncuların fiziksel olarak düşüş yaşadığı sette Arkas ilk hatayı yapan taraf olunca Fenerbahçe bu bölümü kazandı. Bu arada Arkas, bu sezon kupaya erken veda etti.

İlk kez şahit oldum
Bu kadar uzun süren set görmedim. Daha önce 33’lü sayılara ulaşanını görmüştüm. Bu sene değil ama geçen sene 33-35 arasındaki skorlara şahit oldum. Ancak böyle 46-44’lık sonuca ilk kez rastladım. Elektronik skorbord bile 39’a kadar... Skorbordu yapanlar bile bunu tahmin edememiş. 48 dakika fiziksel olarak zor dayanılabilir bir zaman ve bu setin galibini hatalar belirledi.

Ragıp Tekin (Milliyet)

Tarihte hatırlamıyor
Türk voleybol tarihinde bir setin bu kadar yüksek skora çıktığını hatırlamıyorum. Dünya voleybolunda sanki böyle uzun setler yakalandı. Aslında öyle kalitesi yüksek olan bir maç olmadı ama çekişme çok büyüktü. Arkasspor, Fenerbahçe’yi ligde 3-2 yenmişti. Bu da bir nevi rövanş oldu. Fenerbahçe’nin rekora giden 3. seti 44-46’yla almasından ardında Arkas’ın dirençi bitti.

Zeki Kuban

Haberin Devamı
YORUM YAZ