MENÜ

Bosphorus Cup'a 80 tekne kayıt verdi

ORG Sports ve TYF işbirliğinde yarın Caddebostan parkurundaki yarışlarla başlayacak Bosphorus Cup 2014'e kayıt veren tekne sayısı 80'e ulaştı.

Bosphorus Cup'a 80 tekne kayıt verdi

Filoda en kalabalık grubu 27 tekne ile IRC1 oluşturuyor. IRC1, IRC2 ve IRC3 grupları birlikte start edecek. Bu da başlangıç çizgisinde 54 teknenin olacağı anlamına geliyor.

Bosphorus Cup 2014 ile ilgili olarak Martı Otel Taksim’de dün akşam düzenlenen Teknik Toplantı’da yarışçılara parkur, rota ve izlenecek yöntemlerle ilgili ayrıntılı bilgi verildi. Kesinleşen kayıt listesi ise bugün yayınlandı.

Buna göre IRC1’de 27, IRC2’de 16, IRC3, IRC4 ve Destek sınıflarında 11’er, SportBoats’ta da 4 olmak üzere mücadeleye toplam 80 tekne katılacak.

Yarış Talimatı’nda yer alan bilgiye göre göre IRC1, IRC2 ve IRC3’ler birlikte start edecek. IRC4 ve Destek sınıfları diğer grubu oluşturacak, SportBoats’ların startı ise iki grup arasında ayrıca verilecek.

Bu arada, yarışta zaman sınırı olarak açıklanan, “her grupta ilk tekneden itibaren 30 dakika”lık sürenin Ek Talimat ile “1 saate çıkarılacağı” ifade edildi.

IRC1’DEKİ BANT ARALIĞI “FAZLA” BULUNDU

Ancak Teknik Toplantı’ya katılan yatçılar, özellikle IRC1 grubundaki bir sıkıntıya değindi. 1.071’den başlayıp 1.388’e kadar açılan geniş bant aralığının 27 teknelik grupta sorun yaratacağına ve “bu aranın kapanmasının mümkün olmadığı”na dikkat çekildi.

IRC1 grubunda Farr 55 Orient Express VI ve Korza’nın yanı sıra iki Bolt 37, iki Melges 32 ve 7 adet Farr 40 bulunuyor. Ne var ki Farr 30’lardan ikisi IRC1’de yer alırken üçüncü Farr 30 IRC2 grubunda bulunuyor. 16 tekneden oluşan IRC2’de ayrıca 6 adet MAT 1010 da var. Çok sayıda teknenin de Güney Filosu'ndan geldiğini belirtelim.

BOĞAZ’DA CEZA DÖNÜŞÜ TEK TUR

4 yarışa ulaşıldığı takdirde bir yarış atma hakkının doğacağı ifade edilen Teknik Toplantı’da, Boğaz parkurundaki mücadelede ceza dönüşünün iki tur yerine tek turla tamamlanacağı ve ceza dönüşleri hakkında yarıştan sonra deklarasyon verilmesi gerektiği belirtildi.

Bugün (5 Haziran) Caddebostan parkurunda saat 17.00’da antrenman yarışı ile başlayacak Bosphorus Cup 2014’te ilk start düdüğü yarın 10 dakika uyarısıyla saat 12.00’da çalacak. Caddebostan parkurunda rüzgarüstü-rüzgaraltı rotalı iki şamandıra yarışı yapılması planlanıyor.

MÜCADELE NAKLEN YAYINLANACAK

7 Haziran Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda Dolmabahçe Sarayı-Anadolu Hisarı-Çırağan Sarayı arasında gerçekleşecek ve saat 13.00’da başlayacak coğrafi rotalı mücadele ise yaklaşık 3 saat boyunca www.bosphorus.com üzerinden “naklen” yayınlanacak. 8 kamera tarafından kaydedilen görüntüler aynı zamanda Çırağan Palas’taki dev ekranlara da yansıtılacak.

Yarış ayrıca Dolmabahçe Sarayı Parkı, Arnavutköy Akıntı Burnu, Ortaköy Meydanı ve Çırağan Oteli’nden de izlenebilecek.

Kaynak: TurkSail

Haberin Devamı
YORUM YAZ