MENÜ

Borussia Dortmund, Kevin Kampl'ı transfer etti

Bir dönem Fenerbahçe'yle adı anılan Salzburg'un futbolcusu Kevin Kampl, Borussia Dortmund'a transfer oldu.

Borussia Dortmund, Kevin Kampl'ı transfer etti


Almanya Bundesliga'
da kötü bir sezon geçiren ve puan durumunda 17. sırada yer alan Borussia Dortmund, kadrosuna takviye yaptı. Alman ekibi, bir dönem Fenerbahçe'nin de transfer listesinde yer alan Red Bull Salzburg takımının futbolcusu Kevin Kampl ile anlaşma sağladığını duyurdu. Dortmund'un sportif direktörü Michael Zorch, "Kevin Kampl, bir süredir takip ettiğimiz çok yönlü oynayabilen bir futbolcu. Bizim oyun tarzımıza da uyan bir futbolcu" dedi.

Bonservis bedeli açıklanmadı


Sloven futbolcuyla anlaşma sağladığını resmi internet sitesinden açıklayan Dortmund, futbolcuyu 2019 yılına kadar kadrosuna kattı. Kampl'ın bonservis bedeli hakkında açıklama yapılmadı. Alman basını futbolcu için Salzburg'a 12 milyon Euro verildiğini iddia etti.

Kevin Kampl kimdir?


Kevin Kampl futbol kariyerine doğup büyüdüğü şehir olan Solingen’de başladı. Profesyonel futbolculuk kariyerine ise 2008 yılında Bayer Leverkusen’in B takımında start verdi. Daha sonra sırasıyla Bayer Leverkusen, SpVgg Greuther Fürth, SpVgg Greuther Fürth II, VfL Osnabrück, VfR Aalen ve son olarak Red Bull Salzburg formaları giydi. Kevin Kampl, Red Bull Salzburg formasıyla çıktığı 41 maçta 11 gol kaydetti. 2013-14 transfer döneminde başta Fenerbahçe SK olmak üzere birçok kulübün dikkatini çekmeyi başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ