MENÜ

Borna Coric, Roger Federer'i koltuğundan etti!

Wimbledon'a hazırlık mahiyetindeki turnuvalardan Gerry Weber Açık'ta şampiyon, finalde Roger Federer'i final setiyle geçen Borna Coric oldu.

Borna Coric, Roger Federer'i koltuğundan etti!

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon öncesi hazırlık turnuvalarından olan Gerry Weber Açık'ta şampiyonluk Borna Coric'in oldu.

Hırvat tenisçi, finalde dünya 1 numarası Roger Federer'i 7-6(6), 3-6 ve 6-2'lik setlerle devirerek kariyerinin en büyük şampiyonluğuna imza koydu.

Karşılıklı kazanılan servis oyunlarıyla geçerken açılış setinin galibini tie-break belirledi.

Tie-break'te 6-4 öne geçerek 2 set puanı yakalayan Federer, bu fırsatları sonuca çeviremedi ve arka arkaya 4 puan birden alan Coric, ilk seti 8-6'lık tie-break ile 7-6 aldı.

İkinci seti sekizinci oyunda kırdırdığı servisin dezavantajıyla 3-6 yitiren Coric, final setinde ise kortun tek hakimiydi.

2-2'den sonra oynanan tüm oyunları kazanan dünya 34 numarası, ATP'nin 500 puan değerindeki turnuvasında mutlu sona ulaşan isim oldu.

Borna Coric, Roger Federeri koltuğundan etti



Coric, Federer'e karşı aldığı ilk galibiyetin ardından 2018'deki ilk, kariyerindeki ise ikinci tekler zaferine imza attı.

Haftaya dünya 1 numarası olarak giren Federer ise bu sonuçla son şampiyon unvanını koruyamadı ve koltuğunu Rafael Nadal'a kaptırdı.

Kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Ekselansları lakaplı tenisçi, önümüzdeki hafta başlayacak Wimbledon'da 1 numaralı seri başı olarak boy gösterecek.

Yunus DİLBER / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ