MENÜ

Bordo-mavi renkler' İrlanda'da buluşuyor

Bordo-mavi renklere sahip Trabzonspor ile İrlanda'nın Drogheda United takımları dostluk maçında bir araya gelecek.

Bordo-mavi renkler' İrlanda'da buluşuyor

İrlanda’da büyük kıtlığın yaşandığı 1847 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından gönderilen yardımın ulaştırıldığı şehrin takımı olan Drogheda United tarafından yapılan dostluk maçı teklifi Trabzonspor Kulübü tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 yıl önce kardeş kulüp olan iki takım, 21 Mart’ta İrlanda’da dostluk maçında karşılaşacak ve son yıllarda iki taraf arasında yaşanan ilişki süreci böylelikle daha da ilerleyecek.

Trabzonspor Kulübü, ambleminde ay yıldız bulunan Drogheda United’ın maç teklifini, mart ayında milli maç nedeniyle oluşacak boşluğu göz önünde bulundurarak kabul etti. Trabzonspor, özel uçak ile 20 Mart’ta İrlanda’ya gidecek, 21 Mart’ta oynanacak maçın ardından Trabzon’a dönecek.

Yener: "İlişkiler gelişecek"
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İrlanda’nın, Avrupa Birliği’nin (AB) dönem başkanlığını yaptığını belirterek, "AB ile ilişkilerde ülkemiz açısından son derece önemli bir konu. Trabzonspor olarak da ülke tanıtımına, ülkenin AB ile ilişkilerine katkımız olsun dedik" ifadelerini kullandı.
Osmanlı İmparatorluğu’nun İrlanda’ya, kıtlık nedeniyle hem ekonomik hem de gemilerle buğday yardımı yaptığını anımsatan Yener, şöyle devam etti:
"Dolayısıyla İrlandalıların bize karşı her zaman bir yakınlığı var. Ayrıca Drogheda United Kulübü, bildiğiniz gibi Trabzonspor gibi bordo-mavi renklere sahip bir kulüp. Bizim de birkaç yıldır kardeş kulüplerimizden biri. Dolasıyla böyle bir etkinlikle hem ülkemizi bir yerde AB açısından gündeme getirmek hem de oradaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek adına bir müsabaka olacak. İrlanda’ya Türkiye’den özel uçak ile gideceğiz. Sayın Bakanımız Egemen Bağış ve bazı yetkiler de bizimle olacak. Maçı oynadıktan sonra tekrar özel uçak ile döneceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Ambleminde ay yıldız bulunan Drogheda United’in daha önceden de kendilerine maç teklifi yaptığını dile getiren Yener, "Ama takvim uymuyordu. Mart ayında milli maç olunca bunu değerlendirdik. Uygun zamanı kolluyorduk. Onlar çok önemsiyorlar bu konuyu. Bir noktada bu maçın onlar açısından çok çok önemli olduğu bir gerçek. Umuyorum bundan sonra ilişkiler daha da dostane şekilde devam eder" diye konuştu.

Taraftarların dostluğu
Aralarındaki coğrafi uzaklığa rağmen "bordo-mavi aşkı"nda birleşen Trabzonspor ve Drogheda United taraftarları da birbirlerinin maçlarına giderek, destek veriyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde PSV Eindhoven takımı ile Hollanda’da yaptığı karşılaşmaya Drogheda United taraftarları gelirken, Trabzonspor taraftarları da İrlanda’ya giderek, Droghede United ile Sligo Rovers maçında kardeş kulüplerine destek vermişti.

İrlandalı ve Türk bordo-mavili taraftarlar, birbirlerine forma, atkı, bayrak gönderip, internet üzerinden sohbet ederek iletişimi sürdürüyor.

AA

YORUM YAZ