MENÜ

Bonservis rekoru kıran 10 teknik direktör!

Leipzig’in antrenörü Julian Nagelsmann’ın Bayern Münih’e 25 Milyon Euro bedelle transfer olmasından sonra antrenörlere ödenen yüksek bonservis bedelleri de konuşulur oldu. Futbol dünyasında futbolculara ödenen yüksek bonservis bedellerine aşinayız fakat antrenörlere ödenen bonservis bedelleri bizleri şaşkına çeviriyor. Özellikle Türkiye’de teknik direktör değişimi hızlı bir sirkülasyonda gerçekleştiği için antrenörlere yüksek bedel bonservis bedeli ödenmiyor. Bizim kulüplerimizi asıl ilgilendiren genel olarak “Fesih Bedelleri” oluyor! (Nihat Uzel / Fanatik.com.tr)

Çok sık karşımıza çıkmasa da teknik direktörler için de bazen bonservis bedelleri ödeniyor. Julian Nagelsmann’ın, Bayern Münih’in yeni antrenörü olmak için Leipzig’in 25 milyon Euro kazanacak olmasından sonra da teknik direktörlere ödenen bonservis bedellerini sizler için araştırdık.

Haberin Devamı

Peter Bosz: En son Bayern Leverkusen’ü çalıştıran ve bu sene sonunda takımdan ayrılarak kulüpsüz olan Bosz, 2017-2018 sezonu başında Ajax’tan Borussia Dortmund’a 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olsa da sadece 2 maça çıkabildi. Bosz şu anda aktif olarak Fransa Ligi takımlarından Olimpik Lyon’u çalıştırıyor.

Mark Hughes: Galli teknik direktör Mark Hughes için Manchester City, 2008-2009 sezonunda Blackburn’e 6.2 Milyon Euro ödeme yapmıştı. Fakat City, Hughes’a yalnızca bir sezon şans verdi.

Adi Hütter: Yeni sezonda teknik direktörü Rose’yi Dortmund’a kaptıran Borussia Mönchengladbach yeni sezon için şu anda Frankfurt’un başında olan Adi Hütter ile anlaştı. Gladbach, İsviçreli teknik adam için 7.5 milyon Euro + 2.5 Milyon Euro bonus bedeli ödeyecek.

Haberin Devamı

Ruben Amorim: 2019-2020 sezonunda Sporting’in 10 milyon Euro ödeyerek Braga’dan transfer ettiği başarılı genç antrenör ödenen bonservis bedelinin karşılığını tamamen veriyor. Bu sezon Sporting’le harika bir sezon geçiren Amorim, sezonu şampiyona olarak tamamladı.

Jose Mourinho: Jose Mourinho uğruna iki kez bonservis bedeli ödendi. İlkini Chelsea, 2004-2005 sezonunda Porto’ya 6 milyon Euro ödeyerek karşılarken, ikincisini ise Real Madrid; Inter’e 8 milyon euro ödeyerek yaptı. Jose Mourinho için toplamda 14 Milyon Euro ödendi. Mourinho bu sezon için Roma’yla anlaştı.

Andre Villas - Boas: Şu anda kulüpsüz olan 43 yaşındaki teknik adam için 2011-2012’de Chelsea, 15 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek aynı mourinho’da olduğu gibi Porto’dan başarılı teknik adamı transfer etmiştir. Villas - Boas’In Chelsea macerası ise 40 maç sürmüş ve başarısız bir dönem geçirmiştir.

Brendan Rodgers: Liverpool’da iyi bir grafik sergiledikten sonra Celtics’e giden ve orada da şampiyonluklar yaşayan Brendan Rogers için 2018-2019 sezonunda Leicester City 10.5 Milyon euro bonservis bedeli ödedi. Leicester, Brendan Rogers ile iyi bir ritim tutturarak Premier Lig’de başarılı sonuçlar elde ediyor. Liverpool da 2012/13 sezonunda Rodgers’ı renklerine 6.2 milyon euro bedelle dahil etmişti. Böylelikle Brendan Rodgers için ödenen toplam bonservis bedeli 16.7 milyon euro oldu.

Haberin Devamı

Julian Nagelsmann: Bonservis bedeli ödenen teknik direktörlerin zirvesinde 33 yaşındaki Nagelsmann yer alıyor. Gelecek sezon için Bayern Münih’in 25 milyon euro bedelle Leipzig’den transfer ettiği Nagelsmann için Leipzig de Hoffenheim’a 5 milyon euro ödemişti. Nagelsmann için ödenen transfer ücreti böylelikle toplam 30 Milyon euro oldu.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ