MENÜ

Boliç'ten Lyayiç tepkisi

Ünlü Boşnak futbolcu Elvir Boliç, Boşnak asıllı oyuncu Adem Lyayiç'in milli marşı okumadığı gerekçesiyle Sırbistan'ın Milli Futbol Takımı'ndan uzaklaştırılmasıyla ilgili, "Futbolcunun milli marşı okumamasından dolayı takımdan uzaklaştırılması spor prensiplerine uygun değildir. Dünyada bir çok futbolcu takımında oynadığı ülkenin dilini bile bilmiyor, ama takımdan uzaklaştırılmıyor" dedi.

Boliç'ten Lyayiç tepkisi

Bosna Hersek Milli Takımı ve eski Fenerbahçeli futbolcu Elvir Boliç AA muhabirine, bir oyuncunun milli marşı okumadığı için kadrodan çıkarılmasının normal bir olay olmadığını ifade ederek, "Halbuki bu tip şeylere aşırı önem veren takımlar hala var" ifadesini kullandı.
Lyayiç’in bu durumda hiçbir suçu olmadığını söyleyen Boliç, "Bunun gibi şeylerin, sporla karışmaması gerek" dedi.

1990’lı yıllarda Sırbistan’ın Kızıl Yıldız takımında forma giydiğini hatırlatan Boliç, "Belki de bu milliyet anlamındaki bir nevi ayrımcılıktır. Ama böyle birşey yapılmasına inanmak istemiyorum" diye konuştu.

Boliç, "Bence, Sırbistan Milli Takımı’nda forma giyen oyuncuların çoğu teknik direktör Mihayloviç’in milli marşının söylenmesi için talimat verdiği maçtan önce, milli marşın sözlerini ezberledi. Çünkü oyuncuların çoğu milli marşın sözlerini bilmiyordu" yorumunu yaptı.

Bir oyuncunun takımda forma bulması ve kadroda yer alması kriterin, sergilediği futbolla ilgili olduğunu hatırlatan Boliç, "Bir futbolcunun milli marşını söylemesi veya söylememesinin önemi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Sırbistan’ın İspanya ile oynadığı dostluk maçı öncesinde milli marşı okumayan Boşnak asıllı futbolcu Adem Lyayiç, Sırbistan Teknik Direktörü Sinişa Mihayloviç tarafından takımdan uzaklaştırılmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ