MENÜ

Boksta 'Küba' devrimi

2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya hedefleyen Türkiye Boks Federasyonu, milli takımın başına 2 Kübalı antrenör getirdi.

Boksta 'Küba' devrimi

Kübalı antrenörler Eliobermontero Silveira ve Rojasscott Dagoberto ile anlaşan Türkiye Boks Federasyonu, Londra Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçinoğlu, "2012 Londra Olimpiyatları'nda Boks Federasyonu olarak altın madalya hedefliyoruz ve bunu da başaracağız. Bunun için de 2 tane Kübalı antrenör ile görüştük ve kontrat yaptık. Bizim hedefimiz, olmayan birşeyi başarmak ve olimpiyatlarda altın madalyayı ülkemize getirmek. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Boksa ilgi gerçekten çok az. Filenin Sultanları veya 12 Dev Adam gibi reklam alan dallar başarılı olur. Ama bunlar olimpiyatlara dahi katılamıyorlar. Bizim katıldığımız her organizasyonda ama bronz ama gümüş madalyalarımız var. Biz bugüne kadar 368 madalya aldık. Bunların 72 tanesi altın madalya. Bu herhalde az bir rakam değil. Niyetimiz Türk boksunu en üst düzeye çıkararak olimpiyatlarda Türk Bayrağını dalgalandırmak. Bu da bizim için gururların en büyüğüdür. Hocalarımız 15 gün içinde gelmiş olacaklar. Biletlerini yolladık ve evlerini ayarladık" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ