MENÜ

Boğalar yıkıldı!

Portekiz, son Dünya Kupası'nın sahibi İspanya'yı 4-0 gibi farklı bir sonuçla devirdi. Gazeteler, takımın tanınmaz halde olduğunu belirtirken, Bosque de, “Bundan daha kötü oynanmazdı” dedi.

Boğalar yıkıldı!

Önce Euro 2008’in ardından 2010’da da Dünya Kupası’nın sahibi olan İspanya’nın, hazırlık karşılaşmasında Portekiz’e deplasmanda 4-0 gibi bir farklı yenilmesi büyük şaşkınlık yarattı. Özellikle İspanyol gazeteleri, tarihi skorun milli takımın prestijini kaybetmesine sebebiyet verdiğini ifade etti. İspanya ile Portekiz’in 2018 Dünya Kupası’na adaylığını desteklemek için yapılan mücadelede Boğalar’ın sıfır konsantrasyonla sahaya çıktığı vurgulandı. Ev sahibinin ilk yarı Cristiano Ronaldo, ikinci devrede ise Nani’nin futboluyla İspanya’yı boynuzladığını yazan AS, “İspanya’nın aklı başka yerdeydi ve Portekiz’i mutlu etti” diye yazdı.

‘Soğuk duş etkisi yarattı’

Takımın tanınmaz halde olduğunun altını çizen Marca, Portekizli taraftarların ‘Oley’ diye İspanyol futbolcularla adeta dalga geçtiklerini belirtti. El Mundo da, “Portekiz, dünya şampiyonunu küçük düşürdü. Milli Takımımız, adeta dayak yedi” derken, Sport ise “İspanya en kötü imajını verdi. Bu yenilgi, şampiyon için soğuk duş etkisi yarattı” dedi. Boğalar’ın hocası Vuicente Del Bosque de, ortaya konulan performans için “Bundan daha kötü oynanmazdı” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ