MENÜ

Bobby Dixon rüzgarı

Fenerbahçe, basketbolda ilk transfer bombasını Bobby Dixon ile patlattı. Taraftarlar bu imzayı büyük sevinçle karşıladı. Dixon'ın gelişi, takım içerisindeki dengeleri değiştirecek.

Bobby Dixon rüzgarı

Ülker ile olan sponsorluk anlaşması sona eren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon öncesi birçok oyuncusuyla yollarını ayırmıştı. Sarı-Lacivertliler, transferdeki ilk bombayı Bobby Dixon ile patlattı. Pınar Karşıyaka’nın lig şampiyonluğuna ulaşmasında büyük pay sahibi olan yıldız guard ile 2 senelik anlaşma sağlandı. Kanarya’nın bu hamlesi büyük ses getirirken, Sarı-Lacivertli taraftarlar 32 yaşındaki oyuncunun transferini büyük bir sevinçle karşıladı. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, “Yıllardır en büyük sıkıntımız olan oyun kurucu sorunu böylece çözüldü” ifadeleri kullanıldı.

Preldzic, Darüşşafaka yolcusu

Bobby Dixon’ın gelişi, takım içerisindeki dengeleri de etkileyecek. Muhammed Ali ismini alarak Türk olan Dixon, devşirme oyuncu kontenjanından forma giyecek. Bu nedenle bir diğer devşirme oyuncu olan Emir Preldzic ile yollar ayrılabilir. Preldzic’in Darüşşafaka’ya transfer olacağı öne sürüldü.

Kostas Sloukas da geliyor

Sarı-Lacivertliler, transfer çalışmalarına son sürat devam ediyor. Hedefteki isim Yunan yıldız Kostas Sloukas. Olympiakos’tan ayrılacak olan 25 yaşındaki oyuncuyla Panathinaikos da ilgileniyor. Pana, Sloukas’a 4 yıllık teklifte bulunsa da Yunan basketbolcunun Fenerbahçe’ye daha yakın olduğu ileri sürüldü.


Dixon transferi, Karşıyaka cephesinde büyük üzüntü yarattı. Koç Ufuk Sarıca, “Ayrılış şekli böyle olmamalıydı, önce bizimle konuşmalıydı” dedi. 32 yaşındaki yıldız ise Karşıyaka için veda mesajı yayınladı.

Sezonu şampiyonlukla tamamlayarak tarihi bir başarı elde eden Pınar Karşıyaka, bunun sevincini yaşarken Bobby Dixon’dan gelen haberle sarsıldı. Yıldız oyuncunun Fenerbahçe ile anlaşması İzmir ekibini fazlasıyla üzdü. Karşıyaka’nın Coach’u Ufuk Sarıca, Bobby Dixon’ın kulübe büyük hizmetler verdiğini ve şampiyonlukta oynadığı rolle unutulmazlar arasına girdiğini belirtti ancak ayrılış şeklinin doğru olmadığını söyledi.

‘Yanlış tercih yaptı’

Ufuk Sarıca, “Dixon’ı tutmak için sınırlarımızı zorlamaya hazırlanırken Fenerbahçe’ye gittiği haberi ile karşılaştık. Ayrılış şekli böyle olmamalıydı. Önce bizle konuşmalıydı. Bundan dolayı kendisine kırgınım. Tabii kendi bileceği iş ama Fenerbahçe tercihinin ayrıca doğru olmadığını da düşünüyorum” diye konuştu.

‘Karşıyaka ikinci evim’

Bobby Dixon ise, Karşıyaka için yayınladığı veda mesajında, “Burada inanılmaz 3 yıl geçirdim. Bu süreçte ne bir maç, ne de idman kaçırdım. Zorluk yaşadığımda da şikayet etmedim. Taraftarımızı çok seviyorum ancak bu bir iş. Karşılığını almam gerekiyor. Ailemin çıkarlarını düşünmek zorundayım. Kararım yüzünden insanların söylediği kötü sözler beni incitiyor. Karşıyaka benim ikinci evim ve burayı her zaman seveceğim” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ