MENÜ

Blatter'den Moshoeu mesajı

FIFA Başkanı Sepp Blatter, kariyerinin büyük bir kısmını Türkiye'de geçiren Güney Afrikalı eski futbolcu John Leshibe Moshoeu'nin hayatını kaybetmesine ilişkin ailesi ve sevenlerinin üzüntüsüne ortak olduğunu söyledi.

Blatter'den Moshoeu mesajı

Blatter, Güney Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Danny Jordaan’a gönderdiği ve FIFA’nın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Futbola yaptığı katkılar, özellikle 4 gol attığı 1996 Afrika Uluslar Kupası’nda Güney Afrika’nın şampiyon olması hatırlanacak.

Onu kaybettiğimiz için FIFA olarak gerçekten üzgünüz. Uluslararası futbol camiası adına, hayatını kaybeden Moshoeu’nin ailesi ve sevenlerinin üzüntüsüne ortak olduğumu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mide kanseri yüzünden 49 yaşında yaşamını yitiren Moshoeu, 1993-2003 yıllarında Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor’da da oynamıştı. Güney Afrika Milli Takımı’nın formasını 73 kez giyen Moshoeu, Türkiye haricinde ülkesinin Giant Blackpool, Kaizer Chiefs, AmaZulu ve Alexandra United takımlarında top koşturmuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ