MENÜ

Blatter işini zora soktu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nde (FIFA) patlayan yeni rüşvet skandalı, başkan Sepp Blatter'ın, 1 Haziran'da yeniden başkan seçilme şansını zora soktu.

Blatter  işini zora soktu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nde (FIFA) patlayan yeni rüşvet skandalı, başkan Sepp Blatter’ın, 1 Haziran’da yeniden başkan seçilme şansını zora soktu.

Haberin Devamı

FIFA Başkanı Blatter, adı daha önce de rüşvet skandalına karışan FIFA’daki sıkıntıları geride bıraktığını düşünürken, seçime az zaman kala ortaya atılan yeni iddialar ortalığı karıştırdı. İngiltere Futbol Federasyonu eski başkanı David Triesman ve Sunday Times gazetesinin iddialarına göre, FIFA İcra Komitesi’nin 6 üyesi, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapacak ülkelerin seçimiyle ilgili rüşvet skandalına karıştı.

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, iddiaların merkezi olan İngiltere Futbol Federasyonu’ndan, eski başkan Triesman’dan istenmek üzere, kanıt teşkil edebilecek tüm belgeleri talep etti. Triesman’ın, İngiltere Parlamentosu’nda dile getirdiği iddiaya göre, dört FIFA üyesi Jack Warner, Nicolas Leoz, Ricardo Teixeira ve Worawi Makudi, 2018 Dünya Kupası ev sahipliğini Rusya’nın kazanması için ilgililerden rüşvet talep etti.
Sunday Times’ın iddiasına göre de diğer iki FIFA yetkilisi Issa Hayatou ve Jacques Anouma, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da düzenlenmesi için bu ülkeden 1.5 milyon dolar rüşvet aldı.

Haberin Devamı

Katar Futbol Federasyonu, Kamerunlu Hayatou ve Fildişi Sahili’nden Anouma’ya rüşvet verdikleri iddialarını "tümüyle asılsız" olarak değerlendirirken, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Hayatou da iddiaları kesin bir dille reddetti, yasal haklarını arayacağını söyledi.
Bu arada, İngiltere Spor Bakanı Hugh Robertson, dünkü açıklamasında, ülkesinin FIFA’dan ayrılabileceğini söyledi.

Bu yeni skandalın, FIFA başkanlık seçiminde Katarlı rakibi Muhammed bin Hammam’a karşı yarışacak 75 yaşındaki Blatter’ın durumunu tehlikeye atacağı öngörülüyor. Krizi, seçimden önce çözeceğine söz veren Blatter, konuyla ilgili sıkıntısını, El-Cezire televizyonunda, "Bu sorunu derhal çözmek için sadece 3 haftamız var" sözleriyle dile getirdi.

AA

YORUM YAZ