MENÜ

Biz yokuz ama onlar Rusya'da

Dünya Kupası’na bir kez daha katılamayan A Milli Takımımız’ın yokluğunda Türk futbolseverler, kulüplerimizde oynayan yıldızları izleyerek teselli bulacak. Ülkemizden tam 21 futbolcu, Rusya’daki organizasyonda boy gösterecek.

Biz yokuz ama onlar Rusya'da

Son olarak 2002 yılında üçüncü olduğumuz Güney Kore ile Japonya’nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası’na katılan A Milli Takımımız, bir kez daha futbol tarihinin en önemli organizasyonunda yer alamadı. 2002’nin ardından 2006, 2010, 2014 ve şimdi de Rusya’da önümüzdeki yaz düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’nı göremeyecek Ay-Yıldızlılar’ın yerine ise Türk futbolseverler, ülkemizde kariyerlerine devam eden ve ülkeleriyle bu kupaya katılacak oyuncuları izleme şansını elde edecek. Rusya’daki organizasyonunda, Türkiye’den tam 21 futbolcu sahne alacak.

En çok Kartal ve Fener’den oyuncu var

Kupaya Süper Lig’den en fazla oyuncu gönderecek takım, Beşiktaş ve Fenerbahçe olacak. Onları ise 3’er futbolcuyla Galatasaray, Kasımpaşa, 2’şer oyuncuyla da Bursaspor izliyor. Ayrıca Göztepe, Yeni Malatya, Karabük ve Alanya’nın yanı sıra TFF 1. Lig ekibi Elazığspor’dan bir futbolcu, Rusya’da ülkelerinin yanı sıra kulüplerini de temsil etme fırsatını yakalayacak.

Mertcan Polat

Haberin Devamı
YORUM YAZ