MENÜ

"Biz ne yaptık ki?"

Bursa'da, Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylardan sonra gözaltına alınan 40 şüpheliden, aralarında tribün liderlerinin de bulunduğu 13 kişinin polisteki sorgulamaları tamamlandı.

"Biz ne yaptık ki?"

Bursa'da geçen cumartesi günü Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi, rakip takım taraftarlarının stada girişini engellemek için polisle çatışan ve kendilerine yardımcı oldukları öne sürülen Bursaspor Kulübü Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, bilet satış sorumlusu Sedat Şen ve yönetim kurulu üyesi Özdemir Yazıcı'nın da içinde bulunduğu 40 kişi, çeşitli tarihlerde gözaltına alındı. Şüphelilerden 17'si savcının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakılırken, Adliye'ye sevk edilen Yasin Yaş, Aydın Arda, Mehmet Cebe, Emre Açıkgöz ve Mehmet Sakin mahkemece tutuklandı, Muhittin Ata ile Erkan Cambaz ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün ifadeleri alındıktan sonra ücretsiz biletleri usulsüzce taraftarlara verdikleri öne sürülen Osman Nuri Biçer, Sedat Şen ile "Bu biletlerin ücretsiz satılmasında herhangi bir sakınca yoktur" şeklide basına açıklama yapmakla suçlanan Özdemir Yazıcı da tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan aralarında tribün liderleri Selim Kurtulan, Mehmet Güzelsöz, Recep Kurtuluş, Kaan Mete, Ahmet Yılmaz, Habip Yıldırım, İsmail Oruç, Ali Burak Korkmaz, Ahmet Süngü, Yücel Altan, Murat Şükrüoğlu, Hüseyin Atasoy ile elindeki pala ile çevreye saldırırken görüntülenen Ufuk Erden'in de bulunduğu diğer 13 kişi de bugün Adliye'ye sevk edildi. Şüpheliler gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusuna, "Biz ne yaptık ki? Tek aşkımız Bursaspor" yanıtı verdi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ