MENÜ

BitTorrent, korsan demek mi?

Bittorrent'i sadece bir "korsan yatağı" olarak görenlere karşı büyük savaş...

BitTorrent, korsan demek mi?

ISP'lerin (İnternet Hizmet Sağlayıcıları) dev şirketlere karşı Bittorent kullanımını savunmaları, sıklıkla gördüğümüz bir şey değil. Ancak birkaç müzik üreticisi tarafından kendisine dava açılmış olan ABD'li ISP Cox, BitTorrent'in korsan indirme anlamına gelmediğini açıklamak için, mahkemelerde yoğun bir şekilde uğraş veriyor.

Haberin Devamı

TorrentFreak, erken dava konuşmalarında önemli bir ayrıntıyı fark etmiş durumda. Cox, BitTorrent kullanımının korsan müzik indirmek ile aynı olduğu algısını ortadan kaldırmaya çalışıyor. BitTorrent'in kanun içerisinde kullanımının olmadığı iddiasının doğru olmadığını belirten Cox, açıklamasına devam ederken "davacıların, sadece bir iletişim protokolü olan BitTorrent'in çoğu veya tüm kullanımının telif haklarını ihlal ettiğine dair bir kanıta sahip değiller" cümlesini kuruyor.

Cox'un söylediğinin tamamen doğru olduğu açık. Her ne kadar BitTorrent protokolü müzik, film ve yazılım korsanları arasında popüler olsa da, bir aracın kullanımı her zaman tek amaç için olmuyor. Bir teknoloji ürününün, BitTorrent, TOR veya güçlü bir şifrelemenin kullanımının, sizi direkt olarak suçlu konumuna düşüremeyeceği kesin.

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ