MENÜ

'Bırakma beni Messi'

Kim hayallerine kavuştuktan sonra ondan ayrılmak ister ki. O, poşetten formasıyla bile mutluydu, gerçeğiyle karşılaştığında nasıl bıraksın. Afgan Murtaza da idolü Lionel Messi’ye kavuşmanın mutluluğuyla ona öyle bir sarıldı ki, futbol kısa bir süre de olsa dünyanın en güzel şeyi oldu.

'Bırakma beni Messi'

Ne de güzel söylemiş Britanyalı spor yazarı Simon Kuper: “Futbol asla sadece futbol değildir”.

Futbol literatürüne de geçen bu sözün içi salı gecesi bir dostluk maçında öylesine doldu ki, 22 kişinin peşinden koştuğu sıradan bir top, yaşamak için türlü zorluklarla boğuşan küçük bir bedenin hayallerine kavuşmasına vesile oldu. Hatırlarsınız... Kısa bir süre önce Afgan bir çocuk, üzerinde poşetten ‘Messi’ formasıyla hayallerine doğru top koştururken, ortaya çıkan iç parçalayan görüntü sosyal medyada büyük yankı uyandırmış, çocuğu bulmak için kampanya başlatılmıştı.

Herkesin gözü Murtaza’da

Adının sonradan Murtaza olduğunu öğrendiğimiz, gözleri çipil çipil bakan bu çocuğun, Arjantinli süperstar Lionel Messi’ye olan hayranlığı, onunla tanışmak için can atan yüreği herkesi derinden etkilemiş, herkes Murtaza’nın bir an önce hayallerine kavuşması için can atmaya başlamıştı. Bu hayal, Barcelona ile Al Ahli takımlarının Katar’da oynayacağı maç öncesi gerçeğe dönüştü. Karşılaşmayı takip eden milyonlar, ufacık bir yüreğin hayallerine kavuşmasına tanıklık etti.


Trabzonspor'un Akyazı Stadı'nda şok eden hata!


Haydi pas at Messi...

Maç öncesi kahramanı Messi’nin elini tutan Murtaza, hayalini kaybetme korkusuyla sıkı sıkıya yapışmıştı Arjantinli’ye. Koridorda, seromonide, hatta saygı duruşunda, tüm gözler sevimliliyle hayatı daha da güzelleştiren Murtaza’yı izliyor, bu güzel anlara tanıklık ediyordu. Başlama vuruşunu Afgan Murtaza yaptı, sonra bir hışımla koşmaya başladı. Belli ki Messi’den pas istiyordu, kurduğu hayallerdeki golü atmak için. Başta maçın hakemi olmak üzere herkes Murtaza’nın saf heyecanı sonrası bastı kahkahayı.

Futbol güzel şey

Messi’nin yanından ayrılmak istemeyen minik Murtaza daha sonra sahayı hakem amcasının kucağında terk etti. Babası, parası olmadığı için poşetten forma yaparak oğlunu mutlu etmişti. Başta Messi olmak üzere güzel insanlar da küçük bir çocuğa hayalini yaşatmanın sevincini yaşadı o maç öncesinde. Futbol güzel şey. Çoğumuz için vazgeçilmez bir tutku. Hatta bazıları için bundan da öte.


Galatasaray'dan flaş hamle! Yıldız futbolcu İstanbul'da...

Haberin Devamı
YORUM YAZ