MENÜ

Bir yüzük için 880 milyon Dolar!

NBA tarihinde ilk kez zafere uzanan Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban 11 yıl önce satın aldığı kulübü için 880 milyon Dolar harcayıp, rüyasını gerçekleştirdi ve şampiyonluk yüzüğüne ulaştı.

Bir yüzük için 880 milyon Dolar!

Fotoğraf: Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, şampiyonluk kupasını o kadar sahiplenmişti ki, pisuvara tuvaletini yaparken bile yanından ayırmadı.

Finalde favori, yıldızlar topluluğu Miami Heat’i devirip, NBA tarihindeki ilk şampiyonluğunu kazanan Dallas Mavericks’te zaferin perde arkasındaki isim kulübün sahibi Mark Cuban’dı. 1982 yılında Teksas eyaletine gelen ünlü işadamı, 2000 Ocak ayı başında Mavericks’i 285 milyon Dolar’a satın aldı. 11 yıl boyunca kulüp için toplam 880 milyon Dolar harcadı. Ve rüyasını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Kulübün hisselerini satın almasının üzerinden tam 4 bin 178 gün geçtikten sonra en büyük amacına ulaştı. Başta Dirk Nowitzki olmak üzere Dallas Mavericks’li oyuncular şampiyonluk yüzüğünü takarken, Mark Cuban da yatırımlarıyla Teksas temsilcisini zafere ulaştırdı.

Haberin Devamı

Sporda da zirve yaptı

11 yıllık dönemde üç coach ile çalışan Cuban’ın; Don Nelson’ın ardından Avery Johnson’la da yüzü gülmemişti. Ancak Rick Carlisle, Dallas’ı tarihinin ilk şampiyonluğuna götürürken, iş dünyasının başarılı ismi sportif anlamda da zirve yaptı. İş dünyasına pul alım-satımı ile henüz 12 yaşındayken giren Mark Cuban daha sonra disko görevlisi ve barmenlik görevlerinde bulundu. İndiana Üniversitesi’nde işletme okuduktan sonra bilgisayar yazılım işinde parlayan Cuban, Forbes zenginler listesinin de 296. sırasında bulunuyor.

YORUM YAZ