MENÜ

Bir yıl böyle geçti

Fanatik TV ailesi olarak 2013 yılında ülkemizde ve dünyada gerçekleşen önemli spor olaylarını sizler için derledik. 2013'ün önemli spor olayları gün boyu Fanatik TV ekranlarında...

Bir yıl böyle geçti

AVRUPALI TÜRK FUTBOLU

2013 yılında Türk futbolu, son yıllarda yaşadığı tüm krizlere rağmen Avrupa’da zirve yaptı. Tarihimizde ilk kez 2 Türk takımı Avrupa’da Mart ayını gördü.

2011 yılında Türk futbolunun girdiği krizin artçıları hala devam ederken, tüm yaşananlara rağmen 2013 yılını Türk futbolu özellikle Avrupa’da mükemmele yakın geçirdi. Galatasaray, kötü başladığı Şampiyonlar Ligi gruplarını ikinci sırada tamamlayıp, 2. Tura yükseldi. Bu turda Alman Schalke’yi eleyen Cim Bom, çeyrek finale çıktı ve dünya devi Real Madrid’in rakibi oldu. İlk maçı İspanya’da 3-0 kaybeden Fatih Terim’in öğrencileri, ikinci maçta adeta küllerinden doğru. Skoru 3-1’e getiren Cim Bom, 4-1’i yakalamaya çok yaklaşırken, Mourinho’nun öğrencilerine tarifsiz bir korku yaşattı ve alkışlarla Devler Ligi’ne veda etti. Galatasaray sezonu da şampiyon tamamladı ancak Ünal Aysal-Fatih Terim krizi camiada bomba etkisi yarattı ve İmparator’la yollar ayrıldı. Yeni hoca, İtalyan Mancini oldu.

Fener, finalin kapısından döndü

Haberin Devamı

3 Temmuz 2011’de başlayan krizle adeta çöküşe geçmesi beklenen Fenerbahçe’yse, iki sezon şampiyonlukta Galatasaray’a geçilmesine rağmen ligi ikinci sırada tamamlarken, Türkiye Kupası’nı da bu 2 sezonda üst üste müzesine götürdü. Avrupa’daysa bambaşka bir Sarı Kanarya vardı. Avrupa Ligi’ne göre zorlu bir gruptan lider çıkmayı başaran Aykut Kocaman’ın öğrencileri, UEFA’dan gelen seyircisiz oynama cezaları ve tüm krizlere rağmen turları birer birer geçti ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde Portekiz devi Benfica’yla eşleşen Sarı Lacivertliler, 1 golle adeta finalin kapısından döndü. Böylece Türk futbolunda ilk kez iki takım birden Avrupa kupalarında aynı anda Mart ayını gördü. Kanarya, sezon sonuysa Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım arasında yaşanan krizin ardından başarılı teknik adamla yollarını ayırdı ve Ersun Yanal’la sözleşme imzaladı. Fenerbahçe ayrıca, UEFA tarafından cezalandırılarak 2 yıl Avrupa kupalarından men edildi.

Basketbolda hüsran

Haberin Devamı

12 Dev Adam’sa Avrupa Basketbol Şampiyonası Euro Basket 2013’te adeta çöktü ve büyük hüsran yaşadı. Gruplardan çıkamayan Milli Takımımız, turnuvanın ardından coach Bogdan Tanjevic’le yollarını ayırdı.

Fanatik Tv ekibinin sizler için derlediği 2013’te Türk sporu adına yaşanan en önemli olayları gün boyunca Fanatik Tv’den izleyebilirsiniz…


DÜNYA BAYERN VE DORTMUND’U KONUŞTU

2013 yılında dünyada en çok yankı uyandıran olay ise Alman ekipleri Bayern Münih ve Borussia Dortmund’un Avrupa’da final oynamasıydı. Bayern Münih, Barcelona’ya iki maçta toplam 7 gol atarken, Borussia Dortmund da Real Madrid’i ilk maçta 4-1’le geçerek ikinci maça adeta turu geçmiş olarak çıktı. Finalde karşılaşan iki ekipten kupayı kaldıran sezonu 3 kupayla tamamlayan Bayern oldu.

Armstrong itiraf etti

2013'ün dünya sporu adına en önemli olaylarından biri de Performans artırıcı maddeler kullandığı gerekçesiyle 1999-2005 yılları arasında kazandığı yedi Fransa Bisiklet Turu madalyası geri alınan Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong'un, doping yaptığını itiraf etmesiydi. Amerikalı sporcu doping yapmayan kimsenin bu başarıları elde edemeyeceğini de belirtti..

Haberin Devamı

Dünyada gelişen spor olaylarını müthiş görüntülerle Fanatik TV ekranlarından takip edebilirsiniz.

YORUM YAZ