MENÜ

Bir Nexus daha geliyor!

LG'nin üreteceği ve dün internete sızan Nexus 5'ten sonra, farklı bir markadan bir Nexus daha...

Bir Nexus daha geliyor!

Son aylardaki söylentilere baktığımızda artık hepimiz LG ve Huawei'nin bu yıl içersinde iki yeni Nexus cihazını piyasaya süreceklerini söyleyebiliyoruz. Gelmeye devam eden haberlerle birlikte artık yeni akıllı telefonların özellikleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Sızıntı uzmanı Evan Blass (@evleaks) bugün de Huawei'nin üreteceği Nexus cihazla ilgili birkaç bilgi paylaştı. Sızan ayrıntılar, Google'ın yeni Nexus phabletinin gerçek bir amiral gemisi olacağının ipuçlarını veriyor.

Piyasaya sürülmesi beklenen Huawei model Nexus cihazın QHD (2560x1440px) çözünürlüğe sahip 5.7 inç ekran ve metal gövdeyle gelebileceği belirtiliyor. Ayrıca cihaz üzerinde bir parmak izi okuyucu olduğu da söyleniyor.

Qualcomm'un yeni nesil Snapdragon 820 işlemcisine sahip olması beklenen Huawei Nexus'un bu yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

LG'nin piyasaya süreceği düşünülen Nexus 5 modelinin ise, 5.2 inç ile daha küçük bir ekrana sahip olması bekleniyor. İşlemci seçiminin ise yine Snapdragon 820'den yana kullanılacağı tahmin ediliyor.

Kısacası 2015 yılı içerisinde 2 farklı markadan 2 farklı Nexus telefon görmemiz olası. LG'nin telefonu, sızdırılan ekran boyutu düşünülürse Nexus 5 olarak adlandırılıcak gibi görünüyor. Huawei'in telefonu ise, hangi isimle karşımıza çıkar bilemiyoruz. Ayrıca Google'ın neden böyle bir tercih yapmak isteyebileceği ise, şimdilik gizemini koruyan bir konu...

Resimlerle: Dünden bugüne Nexus'lar!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ