MENÜ

Bir garip iddia: Danny Welbeck, Galatasaray'a!

Türkiye'deki kulüplerin maddi durumlarını dikkate almayan İngiltere medyası, Galatasaray'ın Arsenal'de forma giyen Danny Welbeck'i transfer etmek için 16 milyon Pound (74 milyon TL) ödemeye hazır olduğunu iddia etti.

Bir garip iddia: Danny Welbeck, Galatasaray'a!

Avrupa'da futbol sezonun sonuna yaklaşılırken, transfer haberlerinin sayısı da yavaş yavaş artışa geçti. Türk kulüpleri, son birkaç yıldır artan döviz kuru ve uymak zorunda oldukları finansal fair play kriterleri nedeniyle transferde eskisi kadar büyük paralar harcayamıyor ancak, bu durumu göz ardı eden yabancı medya kuruluşları, Türk ekipleriyle ilgili uçuk bütçeli transfer iddialarını sürdürmekte bir sakınca görmüyor.

Bu uçuk iddialara son örnek, İngiltere basınından geldi. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Daily Mail, Arsenal'li golcü Danny Welbeck'i kadrosuna katmak isteyen Galatasaray'ın, Londra kulübüne yalnızca bonservis bedeli olarak 16 milyon Pound vermeye hazır olduğunu öne sürdü. Bugünkü kurla tam 74 milyon TL eden bonservis ücretinin yanı sıra, oyuncunun isteyeceği yüksek maaaşın da Sarı Kırmızılı kulüp için sorun teşkil etmeyeceğinin belirtildiği haberde, Welbeck'in ise tüm bu cazip imkanlara karşın Türkiye'ye gelmeyi düşünmeyeceği ifade edildi.

Dursun Özbek: Igor Tudor'la devam edeceğiz!

Yıllık kazancı 18 milyon TL

Arsenal'le 2019 yılı sonuna kadar sözleşmesi bulunan Danny Welbeck, kulübünden bonuslar hariç yılda 3,9 milyon Pound (18 milyon TL) kazanıyor.

Galatasaray'ın geliri 437 milyon TL

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon açıklanan verilerine göre yıllık toplam geliri 437,2 milyon TL. Haberde iddia edildiği gibi Galatasaray, Welbeck'in bpnservisine 74 milyon TL verse, kendisine de yıllık olarak en az Arsenal'de aldığı 18 milyon TL'lik ücreti ödese oyuncunun 1 yıllık maliyeti tam 92 milyon TL yapıyor. Bu da Sarı Kırmızılı kulübün bir yıllık tüm gelirlerinin %21'ini tek bir oyuncuya vermek demek oluyor...
Yok artık Bruma! Galatasaray'ın anahtarını istedi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ