MENÜ

Bir Dadaş efsanesi

Her maçını 15 bine oynayan Erzurum, müthiş bir başarı öyküsüyle geri döndü. Dadaşlar, 3 yılda 3 şampiyonluk yaşayarak Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Bir Dadaş efsanesi

Süper Lig’e 2000-2001 yılında veda eden Erzurumspor, tam 17 yıl sonra yeniden geri dönmenin sevincini yaşıyor. Dadaşlar, yağan yağmura rağmen cadde ve sokaklarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar şampiyonluğun mutluluğu tattı. 3 sene art arda 3 kupa kazanan Dadaşlar’ın geri dönüş hikayesi ise oldukça ilgi çekici. Çünkü Erzurumspor, Süper Lig´den düştükten sonra çok büyük sıkıntılar yaşadı. 2001-2002 sezonunda Süper Lig’e çıkma şansını son haftalarda kaybeden Erzurumspor, girdiği ekonomik krizden kurtulamayarak ertesi sezon 2. Lig’e düştü. 2010 yılına kadar 2. Lig’de mücadele eden Erzurum ekibi, 2010 yılının Aralık ayında kendi evinde oynadığı Trabzon Karadenizspor maçına “Bizden bu kadar” pankartıyla çıkıp, liglerden çekildi.

Amatörden Süper Lig’e

Ekonomik sorunları nedeniyle Erzurumspor’un liglerden çekilmesinin ardından amatör liglerde mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un 3. Lig’e çıkarılması için çalışmalar başlatıldı ve 2012 yılında Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’den ampiyon olarak 3. Lig’e çıktı. 2016 yılına kadar 3 Lig’de şampiyonluk sevinci yaşayamayan Mavi-Beyazlılar, kulübünün adının Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor olarak değiştirildiği 2015-2016 sezonunda ise dirilişe geçti ve ilk şampiyonmluğuna ulaştı.

Özköylü’yle hüsran

2016-2017 sezonunda da Play-Off’lara kalan ve finalde Gümüşhanespor’u tek golle mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, böylelikle üst üste ikinci kez şampiyon olarak, “Gümbür gümbür Geliyorum” mesajı vermeye başladı. Dadaşlar artık TFF 1. Lig’deydi. Gaz kesmeyi düşünmeyen, bir zafer daha yaşamak isteyen yönetim sezona oldukça iddialı girdi. Ancak takımın başına getirilen tecrübeli teknik adam Osman Özköylü yönetiminde ilk haftalarda alınan kötü sonuçlarla bu hedefin çok uzağında kaldı. Birçok kişinin “inşallah küme düşmez” dediği Erzurumspor, teknik direktör Mehmet Altıparmak’ın göreve gelmesiyle birlikte inanılmaz bir çıkış yakalayarak, sezonun son haftasında adını Play- Off’lara yazdırdı. Altıparmak takımı devraldığında; Samsun 13., Dadaşlar ise 14. sıradaydı. Teknik adam farkı da işte burada ortaya çıktı.

Yok böyle coşku

Düşer yorumları yapılırken bir anda kendini Süper Lig’in eşiğinde bulan Mavi-Beyazlılar, Play-Off yarı finalinde Ümraniyespor’u 4-3 ve 2-1’lik skorlarla iki maçta da yenerek, final biletini aldı. Finalde Gazişehir Gaziantep’i penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup eden Dadaşlar, böylelikle 17 yıl aradan sonra Süper Lig’e geri dönme başarısını elde etmiş oldu. Cumhuriyet Caddesi’ne kurulan dev ekranda sağanak yağışa rağmen maçı baştan sona kadar izleyen Erzurumspor taratarları, gelen galibiyetle adeta çılgına döndü. Sırılsıklam ıslanan Dadaşlar yağan yağmurla birlikte gecenin ilerleyen saatlerine kadar kutlamalarını sürdürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ