MENÜ

Bir bardak suda kopan fırtına

Karşıyaka'nın finalde Rus rakibi Krylia'ya karşı aldığı 77-76'lık dramatik yenilginin faturası üçüncü çeyrekte sahaya atılan su dolu pet bardağına bağlanınca, yönetim ve taraftar karşı karşıya geldi.

Bir bardak suda kopan fırtına

Pınar Karşıyaka’nın, Avrupa Challenge Kupası finalinde Kransnye Krylia’ya 77-76 mağlup olarak tarihi zaferi elinden kaçırdığı maça, Yeşil-Kırmızılılar 17 sayı farkla öndeyken sahaya atılan su dolu pet bardak damga vurdu. KSK’li kurmayların hepsi, sahaya atılan su bardağı yüzünden oyunun 7-8 dakika durmasının oyunun seyrini değiştirdiğini söyleyerek, mağlubiyetin faturasını kimliği
belirlenemeyen taraftara kesti. Başkan Cihan Büyükoral da resmi siteden imalı bir açıklamayla olayı kınaması üzerine Taraftarlar Derneği, tek bir kendini bilmez yüzünden işin içinde art niyet aranmasının yanlış olduğunu açıkladı. Başkan Büyükoral, “100 yıllık
tarihimizde ilk defa uzandığımız Avrupa Kupası’ndan talihsiz bir şekilde mahrum kaldık. Önemli olan bir su şişesi atılması değil o şişeyi attıran zihniyettir” ifadeleriyle, hadisenin perde arkasında kendi yönetimine yönelik bir provokasyon olduğunu ima etti.

‘Taraftara hakarettir’

Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise, “Suyu atan salondaki herkes gibi Karşıyaka taraftarıdır. Bu olayı Çarşı Grubu’na sağlamak taraftara hakarettir” karşılığını verdi. Kongrenin ardından kulüpte yaşananlar nedeniyle Büyükoral ve yönetimine ters düşen Taraftarlar Derneği adına konuşan Kırmacı, “Herkes kendini yırtarcasına tezahürat yaptı. Taraftarın desteği takımımızı finale taşıdı. Finalde de 17 sayılık fark da bu destekle yakalandı. Su atılmasına biz de tepki gösterdik. İnanılmaz bir maç kaybettik, ama bunda artniyet ve suçlu taraf aramak çok yanlış” dedi.

Ergin Karataş/DHA

FIBA Avrupa hayran kaldı


Karşıyaka’da yaşanan hayal kırıklığının yanısıra, Yeşil- Kırmızılılar’ın bugüne kadar Avrupa Challenge Cup’taki en renkli Final Four’u organize etmesi, yabancı konuklardan büyük alkış topladı. FIBA Başkan Yvan Mainini, İzmir’e beşinci kez geldiğini belirterek, “Her geldiğimde kenti daha güzelleşmiş buluyorum. Basketbol açısından da beklentilerimizin üzerinde bir organizasyon yapıldı. Karşıyaka tam bir basketbol merkezi” dedi. Mainini, FIBA’nın ‘We Are Basketball’ (Biz Basketboluz) sloganına atıfta bulunarak, “İşte Karşıyaka bu sloganı tam anlamıyla kucaklayan bir yer. Karşıyaka taraftarı takımına tam anlamıyla sarılan bir kitle. Burada gördüklerimden çok etkilendim. Umarım hem kulüp hem de ülke basketbolu olarak bu çizgilerini daha yükseğe taşır ve daha başarılı organizasyonlar yaparlar” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ